Pre tri sezone su bili velika prepreka "večitima", a sada istupili iz Srpske lige!

09.02.2022

08:59

0

Problem je nastao u Vranju

Pre tri sezone su bili velika prepreka "večitima", a sada istupili iz Srpske lige!
20180720npBabicS5 - Copyright MN Press

Nekadašnji član Superlige Srbije, vranjski Dinamo, istupio je iz Srpske lige Istok, odlučeno je na sednici Upravnog odbora ovoga kluba.

Odluku je potvrdio i prvi čovek Dinama Dragan Antić, koji je naveo da je razlog za ovakvu odluku nezadovoljstvo u klubu prilikom poslednje raspodele novca iz budžeta za sportske klubove.

- Istupamo iz Lige jer nećemo više da dajemo od svojih para i nećemo više da uvlačimo klub u dugove. Dinamu za normalno funkcionisanje u Prvoj ligi Srbije, što je mesto koje nam objektivno pripada, treba od 35 do 40 miliona dinara godišnje. Vlast nam je ovih šest godina davala pretežno 10, 16 ili najviše 20 miliona, tako da smo svake godine morali mi u klubu i prijatelji Dinama da dajemo mnogo svojih para kako bismo ga spasli od gašenja - naveo je on u razgovoru za "VranjskeNews".

Navodno je došlo do nezadovoljstva u gradu, jer je Dinamo dobio samo 6,2 miliona dinara, dok je FK Mineralac iz Vranjske Banje, koji se takmiči u poslednjem rangu, dobio dva miliona manje.

Dinamo je u sezoni 2018/2019. igrao u Superligi Srbije, a u sezoni je jesenji deo šampionata završio na poražavajućem, pretposlednjem mestu trećeg po rangu takmičenja u Srbiji.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike