Tadić ostao bez važnog čoveka u Ajaksu! Overmars teško osramoćen morao da napusti mesto direktora

07.02.2022

06:45

0

Autor: 24sedam

Sportski direktor "kopljanika" doneo klubu 300 miliona evra od 2012. godine

Tadić ostao bez važnog čoveka u Ajaksu! Overmars teško osramoćen morao da napusti mesto direktora
Dušan Tadić i Mark Overmars - Copyright Profimedia

Strašan udarac za Ajaks, a nije došao od protivnika, već je nokaut došao od sopstvene pesnice. Sportski direktor holandskog šampiona Mark Overmars se povukao sa svoje pozicije u klubu jer je tokom rada upućivao neprimerene poruke ženama u klubu. Zato je postiđen od sebe samog i svog ponašanja odlučio da napusti Ajaks, baš kada ekipu, koju je godinama brižljivo sastavljao zajedno sa Edvinom van der Sarom, očekuju ključne utakmice za titulu i u Ligi šampiona.

- Prošle nedelje sam se suočio sa izveštajima o mom ponašanju. I kako je ono uicalo na druge. Nažalost, nisam shvatao da ovim prelazim granice, ali to mi je ovih dana postalo jasno. Odjednom sam osetio ogroman pritisak. Izvinjavam se. Svakako da nekome ko zauzima moju funkciju ovakvo ponašanje nije dozvoljeno, to sada vidim i ja. Ali prekasno. Ne vidim drugu opciju osim da odem iz Ajaksa. Ovo, takođe, ima veliki uticaj na moj privatni život. Zato molim sve da mene i moju porodicu ostave na miru - stoji u saopštenju Overmarsa.

Printscreen/YouTube
 

Overmars je bio direktor u Ajaksu od leta 2012. godine. Sa njim kao direktorom klub iz Amsterdama je ostvario više od 300 miliona evra profita na transfer tržištu, a Ajaks je ponovo igrom i rezultatima došao do evropskog vrha.

Overmars je nedavno produžio ugovor do sredine 2026. Blisko je sarađivao sa Erikom ten Hagom, koji je došao u Amsterdam na njegovu preporuku.

- Užasna situacija, mislim da je situacija užasna za sve. Moja funkcija me obavezuje da pomognem kolegama. Bezbedna radna klima je veoma važna za sve u Ajaksu. Ovome ćemo posvetiti još više pažnje u bliskoj budućnosti. Mark i ja igramo zajedno od ranih '90-ih, prvo u Ajaksu, a zatim i u reprezentaciji i već skoro deset godina smo kolege u upravi Ajaksa. To sada vrlo naglo prestaje. Ovde radimo na nečemu veoma lepom, pa će i ova vest biti udarac za sve kojima je stalo do Ajaksa. Ali naše ambicije ostaju iste - poručio je Van der Sar.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike