Ko ga ne bi kupio? Lik rege legende Boba Marlija završio na fudbalskom dresu! (FOTO)

24.01.2022

11:03

0

Autor: 24sedam

Veliki fudbalski zaljubljenik krasiće dres irskog kluba

Ko ga ne bi kupio? Lik rege legende Boba Marlija završio na fudbalskom dresu! (FOTO)
bob marli - Copyright Printscreen/YouTube

Irski fudbalski klub Bohemijans iz Dablina biće izuzetan po jednom važnom pitanju. Dres njegovih fudbalera krasiće lik čuvenog rege muzičara, pokojne zvezda sa Jamajke Boba Marlija.

To je rezultat dogovora koji je uprava kluba dizajnirala u dogovoru sa porodicom muzičke legende. Tako će se na dresu sa leve strane naći boje Rastafari pokreta, kojem je Marli posvetio dobar deo svog života, dok će na drugoj strani biti print u crno-belom izdanju sa likom same legende.

 

 

Mnogi su se pitali kakva je veza Bohemijansa i porodice Marli. Fudbalski portal "goal.com" podseća da je Marli svoj poslednji koncert na otvorenom održao na stadionu ovog kluba "Dalymount Park".

Bilo je to 6. jula 1980, a već sledeće godine 11. maja Marli je izgubio bitku sa kancerom u svojoj 36. godini. Za svog života gajio je jednako veliku strast prema muzici i fudbalu, iako ovaj sport i dalje nema to mesto na karipskom ostrvu koje uživa u ostatku sveta.

Poput Bohemijansa i Ajaks je prošle sezone izbacio posvetu Bobu Marliju kao svoju treću garnituru dresova, ali je ona zabranjena od UEFA bez jasnog objašnjenja.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike