Tadić uverava - leteće Orlovi u Kataru! Uvek smo se bavili više protivnikom, to je prošlo vreme - ovo je neka druga Srbija!

22.01.2022

17:50

0

Autor: 24sedam

Kapiten prezadovoljan nacionalnim timom pod Piksijem

Tadić uverava - leteće Orlovi u Kataru! Uvek smo se bavili više protivnikom, to je prošlo vreme - ovo je neka druga Srbija!
20211223ivZlatnaLopta81 - Copyright MN Press

Da li se sećate kada se poslednji put s nestrpljenjem čekali reprezentativne akcije srpskih fudbalera? E, to je možda i najveća pobeda Dragana Stojkovića Piksija od kako je seo na klupu „orlova“. Srbija igra fudbal, pravi, napadački, nikoga se ne plaši i stvorila je sve preduslove da se naredne zime, na Mundijalu u Kataru, napadne najbolji rezultat od osamostaljenja zemlje.

Nada se tome i predvodnik aktuelne generacije najboljih srpskih fudbalera Dušan Tadić, koji je u intervjuu za sajt FSS govorio na mnoge, kako klupske, tako i reprezentativne teme…

A koliko je dobra atmosfera napravljena u svlačionici „orlova“ najbolje pokazuje odgovor sjajnog ofanzivca na pitanje može Srbija eventualno da prođe grupu na SP.

- Kako bre eventualno (smeh)…Nema eventualno, moramo – replicirao je Tadić u stilu sada već čuvenog odgovora selektora Piksija tokom kvalifikacija za Mundijal.

- Da li možemo da ponovimo uspeh Hrvata iz Rusije? Možemo. Treba ići postepeno, stepenicu po stepenicu. Prvo da prođemo grupu, a onda idemo dalje. Imamo velike planove, možemo da igramo sa svima. Hoćemo svakoga da pobedimo i pokažemo da smo jako dobra ekipa. Mister nam je rekao da gledamo sebe, verujemo u sebe, a ranije smo više pričali o drugima, nemoj ovo, pazi ono…Uvek smo se bavili više protivnikom. To je prošlo vreme, ovo je neka druga Srbija – rekao je Dušan Tadić.

Iskusni fudbaler nije mogao da ne pohvali dosadašnji rad selektora Stojkovića.

- Doneo je osmeh, sreću, doneo je zadovoljstvo, harizmu. Doneo je dosta pozitivne energije sa svih strana. Sve ovo kada se spoji dobije se ono što smo mi dobili plasmanom na Prvenstvo sveta. Mislim da su sa njim svi zadovoljni, javnost, igrači. Način na koji igramo je super, napokon igramo ofanzivan, lep fudbal za oči. Svi hoće da te gledaju, svi hoće da nas bodre. Svaka mu čast, stvarno je zadovoljatvo igrati za njega.

Pred reprezentacijom su dve provere u martu (Mađarska i Danska), zatim u junu mečevi Lige nacija.

- Nadam se da možemo do elit grupe. Sve utakmice poslužiće nam i kao priprema za ono što nas očekuje na Svetskom prvenstvu. Ne treba se, dakle, previše opterećivati, ali treba držati taj pobednički mentalitet. Pokušati svaki meč rešiti u svoju korist, da se dominira u našem stilu. Ovoj Srbiji je mesto u A grupi Lige nacije.

Kao i svaki istinski vođa, Dušan Tadić je biranim rečima govorio o saigračima koji bi trebalo da budu glavna krila „orlova“ u Kataru – Dušanu Vlahoviću i Aleksandru Mitroviću.

- Mislim da je Vlahović veći talent od Halanda. Imaju i mnogo sličnosti, leva noga, visoki su, jaki, dosta brzi. Dobro, Haland je malo viši i imaj taj duži korak, ali obojica su gladni golova. Meni je naravno draži Dušan, ne samo zbog imena nego pre svega kvaliteta.

Stiče se utisak, sa još više poštovanja nekadašnji fudbaler Vojvodine i Sautemptona govorio je o najboljem strelcu srpske reprezentacije svih vremena.

- Imam fantastičnu komunikaciju sa Mitrovićem, na terenu, van terena. Dosta golova smo postigli zajedno, savršeno se razumemo. Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati sa njim. Nadam se da će naša saradnja potrajati, jer bukvalno zatvorenih očiju možemo da igramo.

Neizbežna tema bio je i Ajaks u kojem Tadić, takođe, nosi kapitensku traku oko ruke.

- Stvarno je velika privilegija i čast, pre svega braniti boje ovako velikog kluba, naravno i obaveza. Uživam u svakom momentu, imam super konekciju sa svima u klubu. A klub je fenomenalan, Ajaks je svakako poseban što se tiče filozofije, načina igre, stila koji podrazuemva ofanzivan fudbal. Sve je velika odgovornost i obaveza, ali to te samo još više motiviše da daješ i pružaš sve više za svoj klub – ističe Tadić i dodaje kako ga kapitenska traka dodatno obavezuje da pomogne svim strukturama u klubu koliko je u njegovoj moći.

- Mnogo trenera me zamolilo ako mogu da odem do dece i razgovaram sa željom da zajedno utičemo na njih u smislu da se budu disciplinovani, veliki profesionalci već u ovoj ranoj fazi, da se uče i nauče da kvalitet ide samo sa velikim radom. Trudim se da pomognem na sve moguće načina, kako deci u mlađim kategorijama, tako i mojim mlađim saigračima kojih ima dosta u timu. Smatram da moram biti primer kao kapiten, bilo šta da radim, jednostavno to je moja obaveza – kazao je, između ostalog Dušan Tadić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike