Istina o Vlahovićevom transferu: Zašto je Fiorentina odjednom promenila odluku i kako je Dušanova želja o crno-belom rešila sve

05.02.2022

12:48

0

Srpski napadač će debitovati u novom dresu već u nedelju

Istina o Vlahovićevom transferu: Zašto je Fiorentina odjednom promenila odluku i kako je Dušanova želja o crno-belom rešila sve
Tan2022-1-28_12910399_1 - Copyright Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Od momenta kada je u javnost dospela informacija da će Dušan Vlahović pojačati Juventus, raspredalo se oko detalja transfera.

Na kraju je ustanovljeno da je obeštećenje za mladog srpskog napadača 75 miliona, ali malo toga se još zna.

Pred njegov debi, koji će se evidentno dogoditi sutra uveče, na meču sa Veronom, Tutosport ponovo piše o ovoj temi.

Naime, nema sumnje da će Dušan biti starter, već je upitno da li će pored njega biti Alvaro Morata ili Paulo Dibala. Ali, i dalje je transfer interesantnija tema na Apeninima.

Dugo je Fiorentina odbijala da ga proda. Redom su stizale ponude Arsenala, Totenhema, Juventus je sve vreme bio u priči, ali čelnici Viole nisu želeli ni da pregovaraju. A onda, potpuno iznenada, odluka je promenjena, te je Fiorentina rešila da ga proda odmah, ove zime.

E sada već postaje zanimljivije.

Kako pišu italijanski mediji, Vlahović je u planovima Juventusovih čelnika bio tek za leto. Navodno su u Torinu smatrali da kupovina Vlahovića nije moguća u januaru, pa pre tri nedelje niko nije ni razmišljao o njegovom debiju u dresu Bjankonera.

Čelnici Viole su u celom tom haosu i pregovorima sa Dušanovim agentima, na kraju shvatili da najviše novca mogu uzeti sada, te su odlučili da okončaju čitavu sagu.

Onda je informacija stigla do Torina, Federiko Kerubini je odmah kontaktirao svoje kolege u Firenci i raspitao se o pregovorima.

Sačekao je zeleno svetlo, s obzirom na to da pomeuti klubovi i nemaju najsjajniju saradnju, a onda se u posao uključio i generalni direktor Mauricio Arivabene.

Dogovor je ubrzo postignut, a ceo posao je, navodno, do određene mere usporio deo kada je Juventus pregovarao sa Vlahovićevim agentima.

Totenhem se tada ponovo aktivirao, ponuda je bila primamljiva, ali je presduna bila Dušanova želja da ponovo nosi crno-beli dres.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike