UEFA naredila, Zvezda reaguje! Fudbaleri će se vakcinisati!

03.02.2022

10:54

0

Autor: 24sedam

Crveno-bele očekuje osmina finala Lige Evrope

UEFA naredila, Zvezda reaguje! Fudbaleri će se vakcinisati!
Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić - Copyright MN Press

Tokom dana se pojavila informacija da je UEFA naložila klubovima da njihovi fudbaleri moraju da budu vakcinisani, kako bi igrali u međunarodnim takmičenjima. Samim tim, ovo se odnosi i na Crvenu zvezdu i Partizan, pošto će u nastavku sezone igrati u Ligi Evrope, odnosno Ligi konferencije.  

- Situacija se promenila kada govorimo o našoj situaciji. Dosta igrača se vakcinisalo, veći broj sada je takvih. Razgoravamo i sa igračima koji nisu. Verujem da će ih u narednom periodu biti još više - rekao je sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela, za B92.

Među igračima Zvezde je u početku postojao određeni otpor prema vakcinaciji, što su čelnici kritikovali. Ali, situacija se menja.

- Sada smo na 60-70 odsto vakcinisanih igrača u timu. Verujem da ćemo izgurati do kraja. Na vezi smo sa UEFA već tri nedelje. Većina zemalja u Evropi više ne priznaje samo PCR test, nego i obaveznu vakcinu. UEFA je i ranije, kada je donosila propise oko kovid protokola, uzimala pravila zemalja. Tako će se ponašati i sada - zaključio je Mrkela.

Podsetimo, crveno-beli se posle odrađenih priprema u Turskoj, vraćaju u Srbiju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike