Partizan i Zvezda, vakcina ili ništa od Evrope! UEFA donela odluku koja može mnogo toga da promeni

03.02.2022

09:35

0

Autor: 24sedam

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura objasnio da PCR testovi fudbalera više neće biti dovoljni za igranje u Evropi

Partizan i Zvezda, vakcina ili ništa od Evrope! UEFA donela odluku koja može mnogo toga da promeni
20210919mmLazeti05 - Copyright MN Press

Evropska fudbalska federacija (UEFA) zauzela je jasan stav po pitanju zaštite od korone - ili vakcina, ili ništa!

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura otkrio je u razgovoru za telegraf.rs detalje sa sastanka koji je UEFA održala sa čelnicima klubova.

- Dobili smo smernice od UEFA na "onlajn" sastanku da će PCR testovi, odnosno medicinsko izuzeće, važiti još samo u prvom meču druge faze takmičenja u Ligi konferencija i da posle toga oni koji ne budu vakcinisani neće moći da igraju utakmice u njihovim takmičenjima. Igrači Partizana su već upoznati sa tom odlukom, jasno im je preneto kakve su sugestije. Verujem i da to neće biti problem jer mi u timu već imamo veliki broj vakcinisanih fudbalera. Ima i momak koji su u skorije vreme preležali virus i nameravaju da se vakcinišu - rekao je Vazura.

MN Press
 

Odluka UEFA uticaće sigurno, kako na Partizan i Crvenu zvezdu, tako i na njihove buduće rivale u evropskim takmičenjima.

Zanimljivo je i šta će se dešavati ako je neki igrač vakcinisan, a zemlja iz koje je njegov protivnik ne priznaje tu vrstu cepiva. Tada će klub morati da pripremi dokumentaciju o celom problemu kako bi igraču ipak bilo omogućeno da zaigra.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike