Osuđivali ste Đokovića, a pevači mogu na Sanremo bez vakcine! Italijanska lepotica ukazala na licemerje svojih zemljaka

03.02.2022

07:30

0

Autor: 24sedam

Intelektualna iskrenost kao naizmenična vežba, kaže Hoara Borseli

Osuđivali ste Đokovića, a pevači mogu na Sanremo bez vakcine! Italijanska lepotica ukazala na licemerje svojih zemljaka
borseli - Copyright Printscreen/Instagram

Organizatori poznatog italijanskog muzičkog festivala u Sanremu dozvolili su pevačima da sačuvaju u tajnosti svoj vakcinalni status i da se na bini pred milionskim auditorijumom pojave bez obaveznog cepljenja protiv COVID-19.

Prema italijanskim zakonima, samo izvođači stariji od 50 godina biće dužni da se pojave u programu festivala vakcinisani, dok se mlađima ostavlja ovaj problem na volju, i sve je to podržano od strane vođstva javnog servisa Italije RAI.

- Za odabir umetnika na sceni ne može biti odlučujuće to da li su vakcinisani ili nisu. To su osetljivi podaci koje RAI ne može da traži od njih - poručili su iz italijanske nacionalne TV kuće.

Ovakva odluka RAI podstakla je mnoge javne ličnosti da reaguju i da podsete na stav većine kada je trajala kriza oko boravka Novaka Đokovića u Australiji. Tada su Italijani požurili da osude srpskog tenisera zbog svog vakcinalnog statusa, a sada bi prvi na RAI želeli drugačije aršine za svoje muzičko takmičenje.

 

 

Na to je upozorila bivša manekenka, danas politička komentatorka Hoara Borseli.

- Oni koji su vređali Đokovića podsećajući ga da je "zakon isti za sve", danas ćute kada čuju da pevače Sanrema ne pitaju za vakcinu da bi se poštovala njihova privatnost. Intelektualna iskrenost kao naizmenična vežba - napisala je Borselijeva, i dodala:

- Na Sanremu nije potrebna vakcina! Da, dobro ste čuli! Postoje nevakcinisani penzioneri koji ne mogu do svojih penzija, a RAI kaže da nije obavezno tražiti zeleni sertifikat od pevača da se ne bi narušila njihova privatnost. Sramota!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike