Ohi uči srpski, jedna stvar u Zvezdi mu teško pada: U karijeri se s tim nisam susretao

01.02.2022

15:44

0

Autor: 24sedam

Sjajni golgeter sumirao dosadašnji rad sa Stankovićem

Ohi uči srpski, jedna stvar u Zvezdi mu teško pada: U karijeri se s tim nisam susretao
FJkEhqlXEAEQff2 - Copyright FK Crvena zvezda

Neretko su fudbaleri Zvezde jesenas zakazivali u realizaciji stvorenih prilika. Ceh za to najviše su platili u nacionalnom šampionatu, gde pred nastavak prolećnih borbi zaostaju za liderom i najvećim rivalom Partizanom pet bodova.

Jasno je bilo odgovornima u Ljutice Bogdana gde najviše škripi u ekipi Dejana Stankovića, zbog čega su na najveći srpski stadion, kao prvo januarsko pojačanje, doveli norveškog napadača Ohija Omojuanfa.

Odlično sam se uklopio i veoma sam srećan što sam ovde. Pripreme su teške, ali igramo dobro i to se vidi na terenu. Što se golova tiče - zato sam tu, da bih pomogao ekipi time što ću da postižem pogotke. Nadam se da ću nastaviti tako i kada liga počne, ali najvažnije je da ekipa pobeđuje i osvaja bodove, a ne da ja postižem golove. Ali ako to bude način mog doprinosa, nastaviću to da činim - počeo je Ohi.

Sjajni napadač u tri dosadašnja meča u Turskoj postigao je tri gola i najavio da bi na proleće mogao da bude udarna snaga Zvezde, uz dosadašnji tandem lidera Ivanić/Katai.

Oni su dobri igrači i nije nam teško da se sporazumemo na terenu. Pričaju engleski, ali i po govoru tela se dobro razumemo. U fudbalu je to još jedan od načina komunikacije. U saradnji sa Kataijem i Ivanićem, meni je najbitnije da budem što bliže golu i oni će me pronaći svaki put. Fanstastični su igrači, zapravo svi smo. Imamo dobar tim i radujemo se prolećnom delu sezone.

Istakao je Ohi da mu se dopada dosadašnji rad sa Dejanom Stankovićem.

Mnogo radimo na taktici i za mene je to novitet. Cilj je da se što bolje uklopim sa igračima i da se upoznam sa tim šta trener misli i želi od mene. Pomaže mi rad na taktici i drago mi je što smo usmereni na to. Imam sjajan odnos sa Misterom – kazao je Norvežanin i priznao da se dosad nije susretao sa sličnim načinom rada. 

Najteže mi pada što dva puta dnevno treniramo, a u međuvremenu igramo utakmice. Nisam se susretao sa tim u dosadašnjem delu karijere, jer kad sam u Norveškoj išao na pripreme, to je bilo drugačije. Imali smo lakše treninge ili nismo trenirali pre utakmica, ali ovde radimo i na dan kada igramo, kao i dva puta dnevno kad nema mečeva. Teško je, ali moramo svakodnevno da izlazimo iz komfor zone i da sve ovo prođemo kako bi bili bolji i kako bi se rezultati našeg rada videli na proleće. Očekujem da svi budu u dobroj formi i da igramo sjajan fudbal. 

Predano Ohi radi i na učenju srpskog jezika.

Za sada mi dobro ide, znam osnovne stvari poput - kako si, zdravo, ali moram da napravim iskorak i naučim da konstruišem rečenice. Sada se trudim da učim mog cimera Ibrahima. Ide dobro, trudi se. 

Navijači jedva čekaju da vide Ohija u zvaničnim mečevima, a deluje i on njih.

Nemoguće je da svima odgovorim na poruku, trebalo bi mi sedam dana za to. Ali veoma sam im zahvalan zbog podrške koje dobijam. Svaki dan mi šalju poruke i čestitaju na golovima, zaista su fantastični. Počastvovan sam što igra za Zvezdu, klub sa velikom armijom navijača. Jedva čekam da zaigram na Marakani pred njima.

 Slobodnog vremena je malo, a Ohi ga koristi za odmor.

Nema mnogo slobodnog vremena, ali kad ga bude - spavam, odmaram i trudim se da povratim energiju - zaključio je Ohi. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike