Tako to rade Englezi: Sinoć gađali Ridigera upaljačima, sada nose lisice na rukama

24.01.2022

08:53

0

Autor: 24sedam

Ekspresno hapšenje dvojice huiligana

Tako to rade Englezi: Sinoć gađali Ridigera upaljačima, sada nose lisice na rukama
ridiger - Copyright Profimedia

Zamislite ovakvu situaciju u Srbiji: igra se večiti derbi i odmah posle meča saznate da su dvojica huligana uhapšena jer su upaljačima gađali fudbalera protivničkog tima. Koliko god se ovakav scenario činio u srpskim uslovima nemogućim, Englezi pokazuju da znaju kako se treba nositi sa takvim oblicima huliganizma.

Londonska policija sinoć je saopštila da su dvojica navijača uhapšena, jer se osnovano sumnja da su oni tokom utakmice Čelsi - Totenhem (2:0) gađali tvrdim predmetima fudbalera domaćeg tima Antonija Ridigera.

- Istrage, koje zajednički sprovode Čelsi i Totenhem, u toku su kako bi se identifikovala bilo još neka osoba koja je umešana u bacanje predmeta tokom utakmice - izjavio je portparol londonske Metropoliten policije.

Ridiger koji je bio meta napada huligana stoički se nosio sa tim da je bio njihova meta. On se u par navrata saginjao i skupljao upaljače kako bi ih sklonio sa travnjaka. Posle meča nije imao poseban komentar o slučaju, dok je njegov trener Tomas Tuhel bio veoma ljut.

- Zaštitite ovu igru i ovu apsolutno jedinstvenu atmosferu u Engleskoj. Volim da su navijači blizu terena. Ne iza barijera, ne iza mreža. Odlična je atmosfera i generalno nisam zabrinut, ali ako se to ponovi, onda je ovo novi trend. Moramo zajedno delovati da to zaustavimo što je pre moguće kako bismo zaštitili fudbalski ambijent u Engleskoj - rekao je Tuhel o incidentu, za koji je priznao da nije video direktno sa svoje pozicije.

Meč je završen pobedom Čelsija golovima Zijeha i Tijaga Silve.

 BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike