Eriksen stigao u Ajaks, video se sa Tadićem, pa otkrio da se vraća u Premijer ligu!

22.01.2022

16:17

0

U igri su dva kluba, ali ne i onaj u kome je postao legenda

Eriksen stigao u Ajaks, video se sa Tadićem, pa otkrio da se vraća u Premijer ligu!
profimedia-0615415471 - Copyright Profimedia

Kristijan Eriksen je letos šokirao ceo sportski svet kada se na Evropskom prvenstvu samo srušio, jer je pred očima celog sveta imao srčani udar. Lekari su mu tada spasili život, ali su svi pomislili da mu je karijera aktivnog sportiste završena.

Svi sem njega. On je govorio da želi da nastavi da igra, ali mali je broj liga u kojima je dozvoljeno fudbalerima da nastupaju sa tim srčanim problemima.

Ništa od toga nije pokolebalo Danca, koji u februaru puni 30 godina. On se u petak vratio u Ajaks, gde će trenirati sa rezervnim timom pred mogući povratak u Premijer ligu.

On je u oktobru otišao iz Intera, jer nije mogao da igra u Seriji A sa srčanim defibrilatorom. Ali, ako u Italiji ne može, u Engleskoj može. Navodno su za njegove usluge zainteresovani Brentford i Lester.

Kako piše holandski De Telegraf, Eriksen trenera sa Jong Ajaksom i tamo podiže formu. On se navodno sastao sa svojim starim saigračima – Dejlijem Blindom, Davijem Klasenom i, naravno, našim Dušanom Tadićem. Njima se priključio i Lase Šene, koji je došao u Amsterdam samo da bi se video sa svojim prijateljom.

Navijači Ajaksa se, međutim, uzaludno nadaju, jer je tamo samo privremeno. Njegov agent Martin Šots je otkrio planove:

- Kristijan želi da ode u Premijer ligu i planira da se to desi. Hoće da ode u klub u kome može da igra što je više moguće. Hoće da igra na Svetskom prvenstvu, a da bi to postigao, mora da uđe u formu i da bude aktivan na najvišem nivou.

Eriksen je proveo sedam godina u Totenhemu, za koji je odigrao 305 mečeva i postigao 69 golova. Bio je član tima koji je 2019. igrao finale Lige šampiona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike