Mančester je u rasulu! Ronaldo je šokiran padom standarda, igrači podeljeni u klanove, svi bi da beže

05.01.2022

12:12

0

Englezi otkrivaju koliko je duboko pao engleski gigant

Mančester je u rasulu! Ronaldo je šokiran padom standarda, igrači podeljeni u klanove, svi bi da beže
man utd5 - Copyright Tanjug/AP

Poraz od Vulverhemptona pokazao je da u Mančester junajtedu vlada pravo rasulo i da su dobri rezultati posle dolaska Ralfa Rangnika bili samo pokriće.

Nemac jeste dobro počeo, angažovao je i sportskog psihologa, a onda je igračima rekao da treba da vode računa i o svom govoru tela.

Nagađalo se šta se dešava u klubu, a onda je došao januarski prelazni rok, a onda su se javili Antoni Marsijal, Edinson Kavani Doni van de Bek, Din Henderson, Huan Mata i Džesi Lingard, koji su izrazili želju da odu. I time su otvorena vrata nezadovoljstva, koje je obuhvata sve strukture tima.

Nezadovoljni nisu srećni što ne igraju dovoljno, a Rangnik nije tu ništa promenio, već se i dalje oslanja na isti skup igrača, bez obzira na rezultate.

Kako pišu Englezi, raspoloženje u klubu je toliko loše, da ga neki opisuju kao opresivno. Skoro pola tima nije zadovoljno. Iskusniji igrači otvoreno pričaju da je ovo najgora grupa ljudi i najgora atmosfera kojoj su ikad prisustvovali. Povrh svega toga, tim je podeljen u klanove.

Dejli mejl piše da je Kristijano Ronaldo bio šokiran padom standarda kada se vratio u klub. Slično se osećao i Zlatan Ibrahimović, koji se osećao isto kada je došao u Junajted 2016, što je otkrio i u svojoj autobiografiji.

- Svi o Mančester junajtedu razmišljaju kao o vrhunskom klubu, jednim od najbogatijih i najmoćnijih na svetu kad se gleda spolja. Tako je i meni delovalo. A onda sam došao tamo i video sam mali, zatvoreni mentalitet – napisao je Ibrahimović.

Šveđanin je otkrio da mu je jednom oduzeta jedna (1) funta od plate od 367.000 funti što je uzeo voćni sok iz mini-bara na gostovanju.

Sada se navijači i mediji polako okreću protiv igrača. Mnogi od njih su godinama tu, a nisu osvojili ništa još od 2017. godine. Legenda "đavola" Roj Kin ih je optužio da su "minirali" Murinja, a deluje da se od tada ništa nije promenilo.

Čak i tradicionalno uzdržani Pol Skols nije mogao da izdrži posle poraza od Vulfsa, pošto se oglasio na društvenim mrežama, a onda i obrisao: "Je***a šala" napisao je posle poraza, dok je igrače nazvao "G***arima".

Ole Gunar Solskjer nije želeo da govori o tome, njegov metod je bio da bude prijatelj sa igračima i da ih razume. Rangnik je nasledio taj problem i sada i njemu postaje jasno o čemu se radi. Ovaj Nemac je poznat po presingu, što je Junajted poštovao samo u prvom meču, dok smo posle toga lupom morali da tražimo takav stil igre.

Naravno, ovo je tek prvi poraz, tako da nema zaista mnogo razloga da mu se zamera rezultatski, ali igra je nešto sasvim drugo. Džejmi Rednap ga je optužio da "izmišlja sistem igre".

Ako se stvari rezultatski ne poboljšaju, jasno je da slede novi problemi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike