Nemac prezadovoljan veteranima i hvalospev Nemanji Matiću za posvećenost igri (FOTO)

31.12.2021

07:12

0

Autor: 24sedam

Rangnik nema još poraz sa Junajtedom, ima 14 bodova iz šest utakmica

Nemac prezadovoljan veteranima i hvalospev Nemanji Matiću za posvećenost igri (FOTO)
man utd3 - Copyright Tanjug/AP

Posle razočaravajućeg remija protiv Njukasla, Mančester junajted se oporavio pobedom od 1:3 nad Barnlijem, a 2021. završili su bez poraza pod vođstvom Ralfa Rangnika, sa tri pobede u četiri utakmice.

Nemački trener hrabro se odlučio da završnicu godine poveri svojim veteranima. Kristijano Ronaldo mu je na poverenje uzvratio asistencijom za Skota Mektominija, da bi i sam postigao treći pogodak za svoju ekipu. Oseća se da Portugalac vraća dobro raspoloženje, koje se negde posle dobrog starta na Old Trafordu zagubilo u onim mučnim izdanjima pod Oleom Gunarom Solskjerom.

 

 

- Najbolji način da se završi godina! Velika pobeda - napisao je Ronaldo na Instagramu.

Od rastanka sa Solskjerom, Junajted je sakupio 14 bodova u šest utakmica, deset više od osvojenog u poslednjih šest utakmica Norvežanina, tako da bar za sada nema sumnje da je promena na klupi bila pun pogodak vlasnika i menadžmenta kluba.

Tanjug/AP/Jon Super
 

Nemački trener je i sinoć zadržao formaciju 4-2-2-2, sa Mejsonom Grinvudom koji je igrao na desnoj strani, Džejdonom Sančoom na levoj, a veteranima Edinsonom Kavanijem i Kristijano Ronaldo u vrhu koji su tako počeli tek drugi put zajedno kao starteri.

- Zajedno su pokazali koliko je važan timski rad. Morali su da urade nekoliko sprinteva unazad kako bi Barnli držali dalje od našeg kaznenog prostora. Bila je to najofanzivnija postava. Zato je bilo važno da zajedno rade na odbrani. Edinson i Kristijano su učinili mnogo za tim - rekao je Nemac, a onda se osvrnuo na igru trećeg veterana:

- Nemanja je bio neka vrsta štopera, koji je smirivao igru i određivao posvećenost ekipe, a Skotova energija je bila pozitivno zarazna, bila je neverovatna njegova igra.

Nemac je odbio da kaže da li planira da ponovo otvori meč protiv Vulverhemptona sa Ronaldom i Kavanijem:

- Vratićemo Bruna Fernandesa i dosta drugih igrača koji ovog puta nisu igrali, imamo dosta opcija.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike