Platini zbog ljubavnog trougla izbacio saigrača i najboljeg druga iz tima Francuske

29.12.2021

08:49

0

Autor: 24sedam

Afera u kojoj je glavna ličnost bila supruga legende trikolora izašla ponovo na svetlost dana

Platini zbog ljubavnog trougla izbacio saigrača i najboljeg druga iz tima Francuske
platini1 - Copyright MN Press

Posle skoro četiri decenije od osvajanja prvog velikog trofeja fudbalske reprezentacije Francuske na Euro 1984. odigranom u njihovoj zemlji, mediji su počeli da skidaju prašinu sa stare afere u kojoj je najbolji fudbaler trikolora i legenda svetskog formata Mišel Platini izbacio iz nacionalnog tima Žana Lariosa.

Platini je izbacio saigrača iz reprezentacije i Sent Etjena zbog ljubavnog trougla u kojem je bila i njegova supruga. Sam Larios je priznao svoju "umešanost" u jednom biografskom delu novinara Bertranom Metajerom:

- To je bila ljubav na prvi pogled, prava ljubavna priča. Mislili smo da smo dobro sakriveni, ali se, nažalost, pričalo o tome. Sa Platinijem više nisam razgovarao. Čak ni zdravo. Ali nastavili smo da igramo zajedno. Kad imate ugovor, samo začepite usta. Bili smo usred prvenstva, dolazilo je Svetsko prvenstvo... U januaru 1982. otišao sam kod trenera Mišela Idalgoa da mu objasnim situaciju. Predlažem mu da za dobro tima ja pretvaraće se da je povređen i neće ići na Svetsko prvenstvo.Odbio je - rekao je Larios i dodao:

 

 

- Ali postao sam višak. Platini je bio taj koji je odlučio ko će igrati. Znao sam to, preuzeo sam svoju odgovornost. Bilo bi drugačije da je on bio prosečan igrač. Postoje ovakve stvari koje su se dešavale i u drugim klubovima, a nisu izašle na videlo. Žena koja ode sa najboljim prijateljem svog muža, ponekad se desi u životu.

Larios ističe da je i gospođa Platini bila na prekretnici, razmišljajući da li da u život krene sa ljubavnikom ili da ostane uz supruga. Na kraju je izabrala ostanak uz muža.

- Konačno se telefonom pozdravila sa mnom, izabrala je da ne ostane sa mnom. Morao sam to da prihvatim.Sa Platinijem sam se ponovo video tek 2001. na plaži na Mauricijusu. Trčao sam i izlazio iz vode. Samo je okrenuo glavu, nismo progovrili reč.

 

 

Platini je prešao u Juventusu u leto 1982. godine posle SP u Španiji, a Larios je prešao u Atletiko Madrid i igrao za šest drugih klubova pre penzionisanja 1988. godine. Platini je osvojio Euro 84 sa nacionalnim timom i osvojio tri trofeja Zlatne lopte, a postao je i trener reprezentacije između 1988. i 1992. godine. Ostao je zapamćen i kao predsednik UEFA koji je zbog učešća u korupciji dobio kaznu obavljanja svih funkcija u fudbalu do 2023. godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike