Gubi se iz Kijeva, zarđali! Ova poruka navijača Dinama iznervirala najvećeg fudbalskog beskućnika

25.12.2021

13:21

0

Autor: 24sedam

Šahtjor se iz Donjecka preselio u prestonicu, ali tamo nije dobrodošao

Gubi se iz Kijeva, zarđali! Ova poruka navijača Dinama iznervirala najvećeg fudbalskog beskućnika
dinamo - Copyright printscreen

Discplinski organi Fudbalskog saveza Ukrajine naložili su kijevskom Dinamu da plate kaznu od 50.000 grivni zbog ispada njihovih navijača.

Sankcija je došla kao posledica delovanja huligana van tribina, ali ne i daleko od stadiona, pa su se "disciplinci" osetili nadležnim da reaguju, uz pritisak uprave Šahtjora, koji su pokazali nervozu zbog ove provokacije. Huligani su na tek otvorenu prodavnicu sa navijačkim rekvizitima i suvenirima Šahtjora iz Donjecka na Olimpijskom stadionu u glavom gradu Ukrajine ostavili grafit "Gubi se iz Kijeva, zarđali".

Narandžasta boja "rudara" asocira Kijevljane na rđu, pa otuda i ide ovaj pogrdni naziv zbog koga će globu platiti uprava kluba. Utešno je, međutim, to što 50.000 grivni iznosi nešto više od 1.600 evra, a taj iznos neće biti problem za bogati prestonički klub.

Šahtjor ove sezone sve utakmice igra na Olimpijskom stadionu u Kijevu, jer u svom sedištu u Donjecku to više nije moguće zbog ratnih dešavanja u tom delu bivšeg SSSR. Pre selidbe u Kijev bili su domaćini na stadionu Metalista u Harkovu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike