Zvezda ima mentalitet pobednika, tako i namestiš glavu! Katai "Magiko" za 24sedam: Da ne verujem u novu duplu krunu, ne bih ni igrao fudbal!

02.01.2022

12:00

1

"Desetka" crveno-belih je "podvukla crtu" za 2021. godinu

Zvezda ima mentalitet pobednika, tako i namestiš glavu! Katai "Magiko" za 24sedam: Da ne verujem u novu duplu krunu, ne bih ni igrao fudbal!
20210916ivZvezdaBraga19 - Copyright MN Press

Godina za nama za navijače Crvene zvezde bila je prepuna razloga za radost, mada je bilo i problema. Bilo je velikih pobeda, trenutaka za uživanje, ali i kikseva. Jedan od najzaslužnijih što je osvojena dupla kruna, što je obezbeđen plasman u osminu finala Lige Evrope svakako je i Aleksandar Katai.

Zvezdina "desetka" je u razgovoru za 24sedam sumirala 2021. godinu koja se ocenjuje kao najuspešnija posle one legendarne, 1991.

- Šta je obeležilo ovi godinu? Definitivno osvajanje duple krune, ali potom i još jedna grupna faza (UEFA takmičenja prim. aut.), pa i plasman u osminu finala Lige Evrope. Kad pogledam, bila je ovo fenomenalna godina za Crvenu zvezdu. Uspeh ulaska u osminu finala Lige Evrope je najveći još od 1991. godine.

Zaista svi zvezdaši mogu da budu zadovoljni, a na nama je da ih iz godine u godinu oduševljavamo - kazao je "Magiko" crveno-belih na početku razgovora za naš portal.

Koju utakmicu ćete posebno pamtiti, i koji gol?

- Protiv Brage u Portugalu. Jedna od najvažnijih utakmica u novijoj Zvezdinoj istoriji, a ujedno i gol. Pristupili smo tom meču kao da je finale nekog takmičenja i uspeli smo da ostvarimo ono zbog čega smo došli u Portugal. Draga mi je pobeda i protiv Brage u Beogradu, pošto smo na pravi način otvorili grupnu fazu.

Da li je remi u Bragi i potvrda prvog mesta u grupi Lige Evrope, samim tim i plasman u osminu finala, do sada najbitniji rezultat u vašoj karijeri?

- Pa svakako jeste jedan od najbitnijih. Ipak, osvajao sam brojne titule sa Zvezdom, tako da bi i njih izdvojio kao najveća dostignuća u karijeri. Nadam se da će ih biti još.

Ima li nečega zbog čega žalite u godini za nama?

- Iskreno ne. Dobre stvari pamtim, loše zaboravljam, tako da sam svakog dana nasmejan i raspoložen. Ni za čim nikad ne žalim.

Pravili ste pauzu zbog zdravstvenih problema, da li je sada sve u redu?

- Bitno je da sam ponovo na terenu i da radim ono u čemu sam najbolji, a to je igranje fudbala. Presrećan sam i zahvalan zbog toga što je sada sve u redu.

MN Press
 

Mogu li navijači da očekuju još spremnijeg Kataija u nastavku sezone?

- Trudim se da iz sezone u sezonu podižem i formu i fizičku spremu. Daću sve od sebe da na proleće budem još bolji, naravno. Mislim da timski možemo na proleće da napravimo iskorak u odnosu na jesen, iako smo i ove polusezone bili sjajni.

Da li je ova godina bila napornija u fizičkom ili psihičkom smislu? Fizičkom zbog ritma, a psihičkom zbog značaja utakmica koje ste igrali ove godine.

- Jednako. Kao što kažete, ritam je bio i više nego naporan. Utakmice na svaka tri dana, treninzi, malo je bilo momenata kada smo mogli da predahnemo. Psihički pritisak uvek postoji, pogotovo u Crvenoj zvezdi, i na to sam već navikao, ali nije svejedno kada znate da jedna utakmica može da odredi mnoge stvari.

Bili ste u već u Zvezdi, pa i u inostranstvu (Olimpijakos, Alaves, Čikago i Los Anđeles Galaksi), ali da li je ovo možda najlepši period u karijeri? Ako se sve uzme u obzir, vaša forma i uspesi ekipe.

- Zvezda je klub u kom se najbolje osećam i tu sam oduvek hteo da igram, nije tajna. Ne bih pravio paralele u odnosu na prvi moj boravak. I tada je bilo dobro, sada postižemo bolje rezultate, ali kažem, za mene je privilegija i prelep osećaj da igram za Crvenu zvezdu.

Vi ste produžili ugovor sa klubom, ali se nedavno pričalo i da će trener Dejan Stanković možda da ode. Da li je to uticalo na vas kao ekipu?

- Fudbaler sam i od mene se zahteva da doprinosim na terenu. Ne pratim šta se sve spekuliše, niti razmišljam o tome. Mi imamo trenera i svi smo fokusirani na zajednički cilj, a to je odbrana titule.

Izborena je osmina finala Lige Evrope, imate li neku želju za protivnika?

- Nisam o tome razmišljao previše. Još uvek uživam u tom uspehu, ne opterećujem se. Videćemo na proleće kad se bude skratio broj rivala, sada ih je previše i treba između sebe da igraju, da dođu do nas.

MN Press
 

Verujete li u odbranu titule, pa i duple krune?

- Da ne verujem, ne bih se ni bavio fudbalom. Pogotovo kad si u Crvenoj zvezdi, podrazumeva se da pobeđuješ i osvajaš. Ovo je klub koji ima pobednički mentalitet, kada izađeš na teren jednostavno tako "namestiš" glavu, tako da verujem da možemo da odbranimo duplu krunu.

Kako ste proveli odmor?

- Sa porodicom, van Beograda. Iskreno, trudim se da u svakom trenutku sa njima uživam. Oni su moja snaga.

Šta ste poželeli u novoj godini?

- Pre svega zdravlja, a sve ostalo možemo i sami da postignemo - zaključio je Katai za 24sedam.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike