Fonjini prejak za hrabrog Đerea

30.06.2021

19:27

0

Autor: Adam Štulić

Mladi srpski teniser poražen u drugom kolu Vimbldona

Fonjini prejak za hrabrog Đerea
Copyright Tanjug/ AP Photo/ Christophe Ena

Treći srpski teniser koji je u sredu izašao na vimbldonsku travu završio je svoje učešće na trećem ovosezonskom grend slemu. Posle trijumfalnog početka dana u režiji Novaka Đokovića, iz daljeg toka takmičenja eliminisani su Dušan Lajović, a ubrzo i Laslo Đere.

Mladi Srbin hrabro se suprotstavio znatno iskusnijem Italijanu Fabiju Fonjiniju, koji je posle dva sata i 15 minuta igre slavio 6:3, 6:4, 0:6, 6:4.

Dobro se Đere držao većim delom meča protiv favorizovanog rivala, čije je iskustvo dolazilo do izražaja o prelomnim momentima setova koje je rešavao u svoju korist.

U prvom dovoljan mu je bio jedan brejk (šesti gem), u drugom je već na startu došao do dva brejka prednosti (3:0), pa ni izgubljen servis u četvrtom gemu nije mu poremetio put do vođstva od 2:0.

U trećem setu situacija na terenu se potpuno okrenula u Lacijevu korist, i posle tri napravljena brejka u tom delu meča i osvajanja seta bez izgubljenog gema, pojavila se nada da bi moglo da dođe do velikog preokreta.

Ipak, iskusni Italijan to nije dozvolio, iako nije puno nedostajalo da meč ode u peti set. Posle razmenjenih brejkova na startu četvrtog dela meča, Fonjini je u devetom gemu oduzeo servis Lajoviću, koji je potom propustio dve brejk lopte, pre nego što je Italijan završio meč.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike