Filipovski zadovoljan: Perkins može da nam promeni sezonu

13.01.2021

21:22 >> 21:52

0

Autor: Adam Štulić

Trener crno-belih hvalio posle trijumfalnog starta Top 16 Evrokupa

Filipovski zadovoljan: Perkins može da nam promeni sezonu
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana trijumfalno su otvorili Top 16 fazu Evrokupa. Posle veoma bolnog regionalnog poraza u Čačku od Borca, crno-beli su, na debiju novog plejmejkera Džoša Perkinsa, ubedljivo savladali Trento 71:43.

– Veoma sam srećan zbog igrača, još tražimo konstantu, ali nadam se da su videli da imamo potencijal. Doživeli smo težak poraz u ABA ligi i bilo je teško vratiti se. Radili smo jako i verujem da će takav rad pre ili kasnije dati rezultat. Odigrali smo timski, ginuli smo 40 minuta jedni zs druge u odbrani i napadu. Moramo da nastavimo da se borimo, odbrana je bila bolja, Perkins nam je pomogao u kreaciji – rekao je odmah posle meča trener Partizana Saša Filipovski.

Strateg crno-belih pohvalio je debitantsku partiju amemričkog košarkaša.

– Tražio sam takvog igrača… Znao sam da ovoj ekipi nedostaje pik end rol igrač, koji može da poentira i posebno dodaje. Plejmejker mora ili da ima poene ili sposobnost da asistira, a ako poseduje oba segmenta ima potencijal za visok nivo. Perkins može da šutne, može da kreira… Odlično vidi centre, kornere i što je najvažnije želi da doda… Teško je promeniti navike igrača, iako treniramo “kao konji” teško je od nešutera stvoriti šutera i od nedodavača dodavača. Srećan sam što smo našli Džoša, daj bože da ostane zdrav i da nam još više pomogne. Mislim da može da nam promeni sezonu.

Strateg “valjka” je priznao da je zadovoljan reakcijom igrač posle poraza od Borca, dodavši da se nada da bi ovaj ,meč mogao da bude prekretnica u sezoni.

Pročitajte još

– Mislio sam da smo posle Venecije i Splita probili led, pa je bio hladan tuš u Čačku. Nadam se, verujem, molim se da ovako nastavimo, sa ovakvim radom i ovakvom borbenošu na terenu. I za Borac smo se spremali maksimalmo, ali glavna stvar je da rešimo strah, frustraciju i manjak samopouzdanja koji su ušli posle nekih poraza. Pokazujemo da imamo potencijal, ali mora da se gine 40 minuta i da se igra timski – kazao je Filipovski, kojem je posle utakmice s Trentom, takođe, spao veliki teret s leđa.

– Lagao bih kada bih rekao da sam očekivao ovakav rezultat. I ja sam bio nervozan poslednih dana, malo je bilo spavanja. Teško je kada znaš da dobro radiš, a to se ne vidi. Teško je igrati u grču, nadam se da će igrači shvatiti da možemo da igramo na visokom nivou, sada treba nastaviti sa radom i timskom igrom – kazao je posle duela Saša Filipovski.

Strateg Trenta Nikola Brienca je bio kratak.

– Čestitam Partizanu, igrali su veoma dobro, mnogo su se borili. Pokušali smo da damo sve od sebe, ali su nam Perkins i Mozli pravili puno problema u piku. Takođe, u napadu smo, pogotovo u prvom poluvremenu, promašili puno potpuno otvorenih šuteva, a ako želiš da se takmičiš na ovom nivuo to moraš da pogađaš. Imao još pet utakmica da popravimo utisak – kazao je Brienca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike