KRAJ: Perkins oduševio na debiju, Partizan ubedljiv na otvaranju Top 16 Evrokupa

13.01.2021

19:10 >> 21:24

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli slavili protiv Trenta

KRAJ: Perkins oduševio na debiju, Partizan ubedljiv na otvaranju Top 16 Evrokupa
Copyright MN Press

Košarkaši Partizana su se u pobedničkom stilu vratili na evropski kolosek.

Crno-beli su u prvom kolu Top 16 faze Evrokupa u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica” savladali italijanski Trento 71:43.

Pročitajte još

U crno-belom dresu je na ovom meču debitovao Džoš Perkins, koji je pokazao da će biti veliko pojačanje za izabranije Saše Filipovskog u nnastavku sezone.

ČETVRTA ČETVRTINA

40′ – KRAJ

Partizan je pobedio Trento 71:43.

38′  -PARTIZAN OVERIO PRVU POBEDU U TOP 16

Ponovo su gosti stali u napadu, ušli su u seriju promašaja, što su izabranici Saše Filipovskog iskoristili i posle trojke Pejdža otišli ponovo na preko 20 razlike – 66:43, 39. minut.

36′ – PARTIZAN PRIVODI MEČ KRAJU

Crno-beli su prve poene iz igre u završnom kvartalu postigli na pet i po minuta pre kraja. Za prvih pet minuta u četvrtoj deonici košrakaši Partizana postigli su samo pet poena, ali Trento to ne uspeva ka kazni i još više spusti razliku – 59:41, 36. minut.

MN Press

34′ – TRENTO SPUSTIO MINUS ISPOD 20 POENA

Košarkaši Trenta ubacili su dve trojke u prva tri minuta završnog kvartala, spustili su zaostatak ispod 20 poena 57:36, ali njihovu seriju 8:1 s dva ubačena bacanja prekida Mozli – 57:38, 34. minut.

32′ – SPOR POČETAK PARTIZANA

Za skoro dva i po minuta igre u četvrtoj deonici crno-beli su postigli samo jedan poen, posle polovičnog učinka Jankovića s linije penala, do su gosti postigli pet i prišli na 55:35.

30′ – KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Na kraju treće deonice, posle ubačenih bacanja Nikole Jankovića, Erika Mike i Džoša Perkinsa, crno-beli vode 54:30.

MN Press

27′ – BEOGRAĐANI “LOME” MEČ

Mozli sa dva vezana alej up zakucavanja, posle asistencija Dangubića i Perkinsa, dovodi Partizan nadomak plus 20 na isteku 27. minuta utakmice – 47:28. Mozli sa dva ubačena bacanja donosi crno-belima plus 21 pred poslednjih 120 sekundi treće četvrtine – 49:28.

25′ – CRNO-BELI BEŽE GOSTIMA

Zakucavanjem Mozlija i polovičnim učinkom Tomasa s linije penala crno-beli na polovini treće deonice imaju, dosad, najvećih plus 17 – 43:26.

23′ – PARTIZAN ODBIO PRVI NALET TRENTA

Dangubić trojkom prekida mini seriju gostiju 4:0 za 40:24 na isteku 23. minuta. Vilijams postiže poen pod košem posle nekoliko ofanzivnih skokova gostiju u jednom napadu.

MN Press

21′ – POČELA TREĆA DEONICA

Nije se mnogo toga promenilo u odnosu na prvo poluvreme. Ponovo je prošlo više od minuta igre pre nego što su postignuti prvi poeni. Dao je Mekintajer s poludistance – 37:20, 22. minut. Mej pogađa prvi koš za Trento u drugom poluvremenu.

20′ – KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Na kraju prvog poluvremena crno-beli vode 35:20. Samo su četiri poena primili košarkaši Partizana u drugoj deonici, ali su postigli 11, od kojih je pet dao Džoš Perkins u poslednjih minut i po druge deonice.

18′ – STAO ŠUT NA OBE STRANE

Na ulasku u poslednja dva minuta prvog poluvremena rezultata je 30:20. Posle nekoliko minuta bez koša na obe strane i puno promašenih otvorenih šuteva, Džoš Perkins poentira iz prodora i donosi crno-belima, dosad, najvećih plus 12 – 32:20.

15′ – PARTIZAN PROPUŠTA PRILIKE DA UVEĆA PLUS

Propustili su košarkaši Partizana nekoliko prilika da još više uvećaju prednost, ali ni gosti nisu bili uspešniji u napadu, pa su na polovini druge deonice i dalje na dvocifrenom zaostatku, posle jednog, od dva, ubačena bacanja Mekintajera – 30:20.

MN Press

13′ – CRNO-BELI ČUVAJU DVOCIFRENI PLUS

Dobro su crno-beli ušli u drugu deonicu, poenima Nikole Jankovića pod košem na isteku 13. minuta vode 29:18.

11′ -PERKINS SJAJNO OTVORIO MEČ

Posle tri asistencije u prvoj, Perkins drugi period otvara trojkom i ukradenom loptom za plus 11 crno-belih u 11. minutu – 27:16.

10′ – KRAJ PRVE ČETVRTINE

Malo su crno-beli usporili u finišu prve deonice, tek su u poslednjih 60 sekundi vezali četiri poena, pa na prvi dvominutni odmor idu sa plus osam – 24:16.

7′ – DEBI PERKINSA

Posle tajm auta Italijana, Mej pogađa trojku za goste. Brza serija Trenta 5:0. Džoš Perkins dobija prve minute u dresu Partizana i odmah baca alej-up za Mozlija. Posle asistencije, američki bek postiže i prve poene, ubacio je jedno od dva bacanja za vođstvo Partizana 18:10 u 8. minutu.

MN Press

5′ – CRNO-BELI POVEĆAVAJU PLUS

Trojkama Pejdža (dve) i Dangubića, crno-beli na polovini prve deonice imaju dvocifreni plus 15:5.

3′ – DOBAR DEFANZIVNI POČETAK PARTIZANA

Crno-beli nisu primili koš prva tri minuta na meču, a sa šest poena Milera Mekintajera na ulasku u četvrti minut dolaze do vođstva 6:0. Rašon Tomas je napravio drugu ličnu grešku. Braun ubacuje trojku za prve poene Trenta na meču.

1′ – POČEO MEČ

Duel Partizana i Trenta je počeo minutom ćutanja u znak sećanja na danas preminulog trenera Boru Cenića. Partizan je meč počeo s petorkom Mekintajer, Pejdž, Dangubić, Tomas i Mozli. Posle prvih 120 sekundi nije bilo poena, a prvi koš na meču postigao je Mekintajer.

MN Press

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike