Evo zašto će Vembli plakati posle finala: Italija favorit u duelu sa Englezima (VIDEO)

10.07.2021

09:14 >> 12:20

0

Istorija kaže da nema dileme ko će postati prvak Evrope

Evo zašto će Vembli plakati posle finala: Italija favorit u duelu sa Englezima (VIDEO)
Copyright Profimedia

London. Vembli. Nedelja veče. Finale Evropskog prvenstva u fudbalu. Englezi na svom terenu i Italijani koji su oduševii igrama na Euru.

Odgovore na sva pitanje oko ishoda utakmice daće fudbaleri na terenu, a nije isključeno ni da se mogu pronaći u istorii duela ove dve reprezentacije. A istorija nam saopštava da će trofej podići tim Roberta Manćinija.

Englezi i Italijani sastali su se 27 puta, 11 puta slavili su “Azuri”, dok “Gordi Albion” ima osam trijumfa uz isto toliko nerešenih rezultata. Ali, nijednu od osam pobeda Englezi nisu ostvarili na nekom velikom takmičenju. Tu im je bilans poražavajući.

Profimedia

Počelo je 1976. na Svetskom prvenstvu kada je Italija slavila sa 2:0 golovima Đankarla Atonjolija i Roberta Betege. Četiri godine kasnije na Euru, Englezima je presudio Marko Tardeli za 1:0, a treći meč odigrali su na Mundijalu 1990. Bilo je 2:1 za Italiju golovima Roberta Bađa i Salvatorea Skilaćija, dok je strelac za Englesku bio Dejvid Plat. Pre devet godina u četvrfinalu EP, duel je završen bez golova, a dalje je otišla Italija nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (4:2).

Pročitajte još:

Poslednji veliki meč rivali iz finala ovogodišnjeg Eura odigrali su u junu 2014. godine. Sudio ga je Bjorn Kujpers, čovek koji će i sada stajati na centru Vemblija, a “Azuri” su trijumfovali sa 2:1 golovima Klaudija Markizija i Marija Balotelija. Strelac za Englesku bio je Danijel Staridž.

Profimedia

Englezima ostaje nada da će iskoristiti prednost domaćeg terena i prekinuti neslavnu tradiciju, te prvi put u istoriji postati šampioni Evrope.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike