“Vembli” u transu: Engleska je u finalu EP!

07.07.2021

21:38 >> 21:55

0

Autor: Adam Štulić

Ekipa Gereta Sautgejta imaće priliku da se u Londonu popne na kontinentalni tron

“Vembli” u transu: Engleska je u finalu EP!
Copyright Tanjug/Laurence Griffiths/Pool Photo via AP

Fudbal se vratio kući, kolevka najvažnije sporedne stvari na svetu je u transu. Engleska će na svom “Vembliju” imati priliku da prvi put u istoriji osvoji prvenstvo Evrope.

U polufinalu EURO, u Londonu, izabranici Gereta Sautgejta su posle produžetaka savladali Dansku (2:1) i zakazali veliko finale sa Italijom, u nedelju od 21 sat.

Sjajan meč, pogotovo u prvom poluvremenu, odigrali su Englezi i Danci, koji će imati za čime da žale u narednim nedeljama. Jer, Šmajhel, Kjer i ekipa nijednog trenutka nisu bili u podređenom položaju u odnosu na domaću selekciju, koja je do velikog uspeha stigla uz određenu dozu sreće.

Na isteku pola sata igre “Vembli” je zanemeo. Damsgor je maestralno izveo Slobodan udarac i savladao Pikforda, koji je, čini se, mogao i morao bolje da reaguje u toj situaciji.

Ipak, nošeni gromoglasnom podrškom s tribina legendarnog fudbalskog zdanja, Englezi su se podigli i krenuli u juriš ka golu Šmajhela, koji bi bio apsolutni junak utakmice, da je rezultat na kraju bio drugačiji.

Ovako, sjajni čuvar mreže je “vadio kestenje iz vatre” u nekoliko situacija, ali je u 39. minutu bio nemoćan. Sautgejtova ekipa je kombinovala po levoj strani, Saka je uleteo u kazneni proctor i dodavanjem po zemlji tražio je na drugoj stative Sterlinga, do kojeg lopta nije došla jer je Kjer uklizao ispred njega i zatresao sopstvenu mrežu.

U drugom delu igre viđeno je znatno manje uzbuđenja, ali daleko od toga da se obe selekcije nisu trudile da stignu do gola odluke, koji je pao u 104. minutu, kada je Kejn popravio svoj promašaj sa bele tačke.

Pročitajte još

Prethodno je Sterling oboren u kaznenom prostoru, a holandski arbitar Deni Makeli doneo odluku o kojoj će se verovatno narednih dana puno raspravljati. Ipak, glavni sudija je dobio iz VAR sobe potvrdu ispravnosti odluke da dosudi penal, koji je Šmajhel uspeo da odbrani, ali se, na veliku žalost Danaca, lopta vratila napadaču Totenhema, koji je iz popravnog bio nepogrešiv.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike