Živa je srpska košarka: „Orlići“ u polufinalu SP!

09.07.2021

19:59 >> 20:21

0

Autor: Adam Štulić

Juniori u četvrtfinalu bolji od Argentine

Živa je srpska košarka: „Orlići“ u polufinalu SP!
Copyright Fiba

Veliki šamar koji je srpska košarka dobila na nedavnom beogradskom kvalifikacionom turniru za odlazak na OI donekle je amortizovala juniorska reprezentacija.

„Orlići“ će igrati u polufinalu SP u Rigi, pošto su u petak savladali vršnjake iz Argentine 89:83  (21:20, 21:16, 21:17, 26:30).

Posle leta, pre nego što je svet paralisao virus korona, u kojem mlađe reprezentativne kategorije nisu osvojile nijednu medalju, a selekcija U20 ispala u B diviziju, jedan ovakav rezultat je bio preko potreban „orlićima“, koje je do novog trijumfa i ovoga puta predvodio maestralni Nikola Jović.

Košarkaš Mege, koji je trojkom preko ruke u samoj završnici slomio Japan u osmini finala, protiv Argentinaca je ostvario dab-dabl učinak (26 p, 13 sk) i trasirao put izabranicima Zorana Lukića ka mestu među najbolje četiri selekcije na svetu u uzrastu do 19 godina.

“Orlići” su bili dominantni tokom većeg dela meča i kada je trebalo da dokusure grogiranog rivala (77:63, 37. minut) dozvolili su sebi opuštanje, koje su Argentinci iskoristili da završnicu učine koliko toliko neizvesnijom.

Pored Jovića, odlični su bili Lazar Stefanović sa 15 i Filip Škobalj i Mihailo Petrović sa po 11 poena, dok je kod Argentine sjajan bio Huan Fransisko Fernandez sa 33 poena.

U borbi za finale Srbija će igrati protiv Francuske, koja je posle produžetka bila bolja od Litvanije 84:79.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike