Euro 2020, 7. dan - Holandija overila osminu finala, Ukrajinci "spakovali kofere" Makedoncima

17.06.2021

10:53 >> 21:27

0

Očekivano velika uzbuđenja na prvenstvu Evrope

Euro 2020, 7. dan - Holandija overila osminu finala, Ukrajinci "spakovali kofere" Makedoncima
Copyright Profimedia

Završen je sedmi dan na EURO 2020. Holanđani su posle drugog kola overili plasman u osminu finala EP, kao i Belgija nekoliko sati ranije, dok su Ukrajinci “spakovali kofere” Makedoncima i zadržali šansu da se u poslednjem kolu grupne faze bore za ostanak na takmičenju.

Program su u četvrtak otvorili Ukrajina i Severna Makedonija, koja je porazom od izabranika legendarnog Andreja Ševčenka (2:1) završila san o plasmanu u drugu rundu takmičenja.

Potom su na teren izašli Danci i Belgijanci. Na “Parken” stadionu u Kopnehagenu, domaći su izašli na teren rešeni da pobede za svog druga Kristijana Eriksena, koji ih je bodrio iz bolničke sobe. Bili su na dobrom putu posle prvog poluvremena, ali je ulazak Kevina de Brujnea potpuno okrenuo utakmicu u kojoj su na kraju “đavoli” slavili posle preokreta 2:1.

U poslednjem meču dana, “lale” su rutinski odradile posao protiv Austrijanaca, koji su bez suspendovanog Marka Arnautovića bili potpuno bezopasni po gol rivala, kojima su trijumf vredan plasmana u narednu rundu takmičenja doneli Depaj iz penala u 11. i Damfris u 67. minutu.

Današnja dešavanja sa EURO 2020 pratite na portalu 24sedam.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Holadija u osmini finala, Austrija i Ukrajna odlučuju u direktnom duelu

Bez suspendovanog Marka Arnautovića, Austrijanci su bili potpuno bezopasni po Holanđane, koji su rutinskim trijumfom (2:0) overili mesto u osmini finala EP. Pročitajte detaljnije.

Danci nisu izdržali, De Brujne odveo Belgiju u nokaut fazu

Imali su Danci u prvih 45 minuta više od igre i pravo je čudo kako su na poluvreme otišli samo sa golom prednosti. To ih je na kraju i koštalo pozitivnog rezultata protiv Belgije, koju je do trijumfa (2:1) maestralno, u drugom poluvremenu, vodio Kevin de Brujne

Belgijanci došli nespremni na duel Dancima

Selekcija Danske vodi protiv “crvenih đavola” golom Jusufa Poulsena posle 100 sekudni igre. Pročitajte detaljnije.

Emotivno na Parkenu: Fudbal je stao u Kopenhagenu

Fudbal je stao u čast Eriksena. Meč između Danske i Belgije prekinut je u 10. minutu, kako bi se i na taj način pružila podrška igraču koji je doživeo srčani udar na meču sa Finskom. Pročitajte još…

Kardiolozi sumnjaju da će Eriksen dobiti dozvolu

Nakon što je postalo jasno da će Kristijan Eriksen morati ubuduće da živi sa ugrađenim ICD, defibrilatorom, koji u radu srca obavlja i ulogu pejsmejkera, italijanski mediji su od poznatih kardiologa zatražili mišljenje o mogućnosti da Danac nastavi sa igranjem u tom stanju. Pročitajte detaljnije.

Srbija ima predstavnika na EURO

Iako nema srpske reprezentacije, naša zemlja ima predstavnika na EURO 2020. UEFA je delegirala najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića da bude četvrti arbitar na derbi meču drugog kola EP u kojem se sastaju Portugal i Nemačka. Pročitajte detaljnije.

Makedonci polako pakuju kofere, Ukrajinci u igri

Reprezentacija Ukrajine zabeležila je prvu pobedu na EP, savladavši u Bukureštu selekciju Severne Makedonije rezultatom 2:1 (2:0). Pročitajte detalje.

Ovo smo znali – Eriksenova karijera je završena!

“Desetka” reprezentacije Danske imao je srčani udar tokom utakmice. Sada sledi operacija, a o nastavku karijere nema govora. Pročitajte sve detalje.

Solidarnost, to je pravi fudbal

Belgijanci su se složili da zajedno sa Dancima na jedinstvenu način pruže podršku Kristijanu Eriksenu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike