Makedonci nisu nagrađeni za hrabrost, presudilo iskustvo Ukrajinaca

17.06.2021

15:26

0

Selekcija Severne Makedonije na kraju meča bila blizu izjednačenja protiv favorizovanog rivala

Makedonci nisu nagrađeni za hrabrost, presudilo iskustvo Ukrajinaca
Copyright Daniel Avramovski, Oleksandr Karavajev/Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda, Pool)

Reprezentacija Ukrajine zabeležila je prvu pobedu na EP, savladavši u Bukureštu selekciju Severne Makedonije rezultatom 2:1 (2:0).

Ukrajinci su igrom u prvom poluvremenu opravdali ulogu favorita, jer su preko Jarmolenka u 29. i Jaremčuka u 34. minutu došli do ubedljivog vođstva od 2:0.

U nastavku podigli su glavu i Makedonci. Akter incidenta u prošlom meču sa Austrijom Alijoski je u 57. minutu slabo izveo penal, ali je bio dovoljno srećan da se odbijena lopta od golmana Ukrajine nađe ispred njega tako da u popravnom nije bilo greške – 2:1.

Još jedan penal dosuđen je na meču, ali šansu su dobili i prokockali Ukrajinci, preko Malinovskog u 84. minutu. U završnici naši južni susedi su bili aktivniji, vršili su stalan pritisak na šesnaesterac Ukrajinaca, ali nisu bili dovoljno vešti da inicijativu pretvore u izjednačenje protiv iskusnije ekipe.

Drugim porazom Makedonci su se oprostili od drugog kruga takmičenja. Sledeći meč igraće protiv Holandije, dok će Ukrajinci igrati sa Austrijancima meč za drugo mesto u grupi C.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike