EURO 2020. – 4. dan: Gol Šika sa pola terena obeležio dešavanja na EP, Španci razočarali

14.06.2021

21:32 >> 21:45

0

Selekcija koja je eliminisala orlove u baražu za EURO 2020 izgubila u Glazgovu od Češke

EURO 2020. – 4. dan: Gol Šika sa pola terena obeležio dešavanja na EP, Španci razočarali
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Buchanan, Pool

Završen je još jedan dan Evropskog prvenstva u fudbalu. Na tri utakmice je palo pet pogodaka, pa svakako može da se kaže da je dan bio veoma zanimljiv.

U prvoj utakmici je već viđen verovatno i najlepši gol na takmičenju. Patrik Šik je sa dva gola srušio Škotsku u Glazgovu (2:0), a njegov pogodak sa pola terena je ono što je obeležilo dan.

Zatim su na teren u Sankt Peterburgu izašli Poljska i Slovačka. Slovaci su odneli pobedu pogotkom Škrinijara u 69. minutu. Pre toga je Krihovijak ostavio svoj tim na cedilu pošto je dobio drugi žuti karton.

Na kraju su snage u Sevilji odmerili Španija i Švedska. Taj duel je završen bez pobednika i bez golova (0:0).

U utorak će se odigrati dva meča. Prvo će od 18. sati u Budimpešti Mađarska dočekati Portugaliju, dok je tri sata kasnije u Minhenu na programu derbi i okršaj Nemačke i Francuske.

Razočarenje za kraj

Za kraj – nula. Poslednji meč dana na EP je razočarao. Španija i Švedska su odigrali utakmicu bez golova – 0:0.

Navijači u Sevilji nisu mogli da uživaju u baš lepom fudbalu, tako da je i sam rezultat najbolji pokazatelj dešavanja na terenu.

Ronaldu smeta koka-kola

Uoči meča sa Mađarskom je reprezentacija Portugalije održala konferenciju za medije. Na njoj je bio i Kristijano Ronaldo.

Ne bi to bilo ništa čudno, da nije bilo jednog zanimljivog poteza. Naime, Ronaldu su na konferenciji zasmetale flašice koka-kole.

Pobeda Slovačke

Poljska nije uspela da postigne pogodak i stigne do eventualnog izjednačenja. Slovačka je osvojila tri boda na Evropskom prvenstvu.

Stigla kazna

Kazna je stigla. Slovačka je iskoristila brojčanu prednost na terenu i ponovo povela. Strelac gola je bio Škrinijar u 69. minutu.

Krihovijak u svlačionici

Napravio je Krihovijak nešto oštriji start, rumunski sudija Hategan nije imao dilemu, uhvatio se za džep i pokazao mu drugi žuti karton u 62. minutu. Ujedno je to i prvi crveni karton na ovom EP.

Izjednačenje Poljaka

Posle autogola, pogodak u mreži rivala. Svega 29 sekundi igre u drugom poluvremenu je bilo potrebno Poljskoj za izjednačenje protiv Slovačke.

Ribus je prošao po strani, poslao povratni pas, a Lineti uz malo sreće matirao Dubravku.

Prednost za Slovačku

Drugi meč dana igraju Poljska i Slovačka u Sankt Peterburgu. Poljaci su bili bojli u prvom delu meča, ali ipak gube. Posle šuta Maka golman Šćešni nije imao sreće, pa je poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Pobeda Češke

Reprezentacija Češke je ostvarila trijumfa na EP. Savladali su Škotsku, reprezentaciju koja je do takmičenja stigla posle pobede protiv Srbije u Beogradu i boljeg izvođenja penala.

Junak je bio Patrik Šik koji je dva puta zatresao mrežu Maršala.

Nestvarni Šik!

Au! Potpuno nestvarno. Već imamo verovatno najlepši gol celog Evropskog prvenstva. Postigao ga je češki fudbaler Šik na meču protiv Škotske.

Video je da je golman Maršal izašao previše, iskoristio je to i šutirao skoro sa polovine terena! Mreža se zatresla za veliko slavlje.

Eriksen se oglasio iz bolnice: Hvala vam svima, neću odustati!

Eriksen se našao na naslovnoj strani italijanske Gazete, koja je od njegovog trenera dobila par rečenica iz  njihovog razgovora.

Danac nema nameru da se povuče sa terena, iako su preporuke lekara specijalista da se posle takvih srčanih problema igrači povuku iz aktivnog bavljenja fudbalom.

Česi bi da prekinu beogradski san Škota

Selekcija Škotske u 15.00 časova na Hampden parku u Glazgovu dočekuje pred svojim navijačima nacionalni tim Češke.

Prinscreen/Škotski San

Koliko je ona uspavanka sa Rajka Mitića bila jaka, a san Škota lepa i čvrst pokazuje i naslovna strana današnjeg škotskog izdanja tabloida “San” u kojem se vidi da u Glazgovu priželjujkuju ništa manje od devet bodova iz susreta sa Češkom, Hrvatskom i večitim rivalom Engleskom.

Duda: Poljaci nisu favoriti

Drugi meč četvrtog dana Evropskog prvenstva donosi duel Poljske i Slovačke (18.00) u Sankt Peterburgu na Gasprom areni. Poljaci su favoriti, ali jedan od najboljih igrača Slovačke Ondrej Duda ne priznaje rivalu da ima prednost u kvalitetu:

– Možemo da pobedimo bilo koji tim. Za mene Poljska nije slabija od Španije i Švedske, ali, takođe, nije ni jača. Po mom mišljenju, ovo je prilično izjednačena grupa. Ne osećamo se inferiorno u odnosu na Poljake. Nadam se da ćemo napraviti iznenađenje i da im neće biti tako lako. Cilj je jedini: pobediti Poljsku.

Španiji ne fali lider

Takmičarski dan na EURO 2020 zatvaraju u 21.00 Španija i Švedska u Sevilji. Selektor Španije Luis Enrike umirio je javnost koja dosta polemiše poslednjih dana oko toga da li pojedini igrači nedostaju ovoj reprezentaciji, i to baš oni koji su predstavljali glavni oslonac u poslednjoj deceniji. Luis Enrike misli drugačije:

– Ovoj ekipi ne fali vođa. Ja sam lider, ako trener nije to, onda smo u problemu!

Budite uz portal 24sedam i pratite najvažnija dešavanja i vesti sa prvenstva Evrope iz dana u dan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike