Gejmeri potrošili 19 milijardi dolara na igre koje nikad nisu igrali

28.06.2024

00:44

0

Verovali ili ne to je jednako BDP-u zemalja poput Jamajke.

Gejmeri potrošili 19 milijardi dolara na igre koje nikad nisu igrali
Copyright Profimedia

Kada pronađete nekoliko omiljenih igara, tendencija je da se fokusirate na njih i zaboravite sve ostale.

Koliko puta ste završili Baldur’s Gate 3, Fallout New Vegas ili neku od drugih klasičnih comfort igara? Ok. Sada pogledajte svoju Steam biblioteku i prebrojte koliko igara nikada niste ni otvorili.

Prema istraživanju koje je su sproveli PCGamesN i SteamIDFinder utvrđeno je da su gejmeri potrošli 19 milijardi dolara na igre koje nikada nisu otvorili.

STEAM je dobro poznat kao jedno od najboljih mesta za izgradnju vaše gejming biblioteke, zahvaljujući čestim rasprodajama na platformi. Sa uvođenjem Steam Deck-a, igračima čak nije potreban ni skup gejming PC da bi iskoristili svoje Steam biblioteke.

Igre mogu koštati čak 10% od njihove cene na konzolama, što dovodi do impulsivnih kupovina duboko sniženih naslova. Pored toga, mnogi drugi prodajni portali poput Humble Bundle-a nude pakete Steam igara sa još većim uštedama.

Međutim, to znači da milioni ovih igara ostaju neigrane, bilo zato što ljudi ne nalaze vreme, bilo zato što je igra bila deo paketa sa nekom igrom koju su zaista želeli. U 2019. godini, Valve je otkrio da ima više od milijardu Steam naloga, a taj broj je samo rastao.

Prema izveštaju PCGamesN, procenjuje se da u korisničkim Steam bibliotekama leži otprilike 19 milijardi dolara neigranih igara.  To znači da svaki nalog u proseku ima oko 19 dolara neigranih igara, što ne deluje kao ogroman iznos.

Međutim, treba imati na umu da mnogi od ovih naloga nisu aktivni, uključujući naloge koji nikada nisu kupili ili iskoristili igru. Ipak, 19 milijardi dolara  je nezamisliv iznos novca.

Verovali ili ne to je jednako BDP-u zemalja poput Jamajke.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike