CS2 profesionalac permanentno suspendovan nakon što je u Dalasu ukrao Nikov i Stewie-ev SSD

07.06.2024

00:44

0

NiKo i Stewie2K na meti lopova, umalo ostali bez SSD-a

CS2 profesionalac permanentno suspendovan nakon što je u Dalasu ukrao Nikov i Stewie-ev SSD
Copyright PGL

Adam ”nbgee12” Zanzoul, poluprofesionalni igrač iz Severne Amerike, trajno je izbačen sa platforme FACEIT zbog krađe SSD-ova sa informacijama Džejka ”Stewie2K” Jipa, Nikole ”NiKo” Kovača i Gaja ”NertZ” Iluza tokom IEM Dallas turnira.

Tim G2 Esports osvojio je IEM Dallas 2. juna, zahvaljujući pomoći Stewie2K-a koji je igrao umesto Pitera ”HooXi” Rasmusena, koji je bio odustan zbog sestrine svadbe. Međutim, između mečeva NiKa i njegovog tima, nbgee12 se tokom noći ušunjao u backstage IEM Dallasa i ukrao hard diskove sa njihovim informacijama, piše portal "Rur.rs".

Administratori turnira koriste SSD-ove kako bi sačuvali podešavanja igrača i druge podatke, što omogućava brzo podešavanje opreme na bini i očuvanje integriteta takmičenja.

Prema izveštaju Dust2.us, igrač je trajno izbačen zbog ovog incidenta, jer je 19-godišnjak već imao istoriju zabrana zbog ponašanja u igri i van nje. Prvobitno je bio suspendovan na pet godina, ali je zabrana sada postala trajna.

Sada već suspendovani igrač otkrio je da je došao na lokaciju turnira u 4 ujutro i prenosio svoj čin publici na Discordu.

Dust2.us je objavio navodnu fotografiju sa Discord streama nbgee12, na kojem se vidi kako uzima SSD od Stewie2K-a. On je takođe tvrdio da ga je ESL otkrio zahvaljujući snimcima sigurnosnih kamera, nakon čega je bio udaljen sa događaja i zadržan od strane lokalne policije.

Nikolin saigrač Ilija ”m0NESY” Osipov je na svojim socijalim mrežama napisao da je dobio informaciju da je Adam pokušao da instalira cheatove na SSD, čime bi napravio veliki problem za igrače!

U svakom slučaju, priča kakvu verujem da je malo ko verovao!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike