Glasine: Shanghai Major RMR će verovatno biti poslednji

05.06.2024

19:18

0

Ako uzmemo u obzir poslednje izmene u sistemu kvalifikacija za Major, ove glasine su verovatno istinite

Glasine: Shanghai Major RMR će verovatno biti poslednji
Copyright Perfect World/Valve

CS2 insajder Aleksej ”Overdrive” Birjukov je na socijalnim mrežama izjavio da će Valve ukinuti RMR kvalifikacije nakon Majora u Šangaju, koji će se održati od 30. novembra do 15. decembra.

Esports novinar Ričard Luis se u aprilu takođe dotakao ovih glasina, rekavši da će RMR i dalje biti prisutan za prvi Major 2025. godine kako bi Valve imao dovoljno vremena da se prilagodi na novi sistem rangiranja, koji bi trebalo da bude prestavljen najkasnije do 2026. godine, piše portal Rur.rs.

Valve je nedavno uveo izmene u svoj zvanični pravilnik, koje kažu da će evropski i američki timovi na zatvorenim kvalifikacijama biti odabrani isključivo na osnovu regionalne rang liste. Ovo pravilo je suštinski izopštilo timove koji nemaju dovoljno visok regionalni plasman. Posle ovoga, čini se da je ukidanje RMR-a ”logičan” sledeći korak za Valve.

RMR (Regional Major Rankings) je prvi put uveden 2019. godine za IEM Rio 2020, koji je na kraju bio otkazan zbog pandemije korona virusa. Valve je tokom godina dosta uprostio RMR sistem, tako da nas neće iznenaditi ako ga zaista ukine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike