Baldurs Gate 3 - igrači se slažu da je ovo savršen primer kako video-igre treba da izgledaju

11.08.2023

15:49

0

Igra koja je oduševila sve širom sveta

Baldurs Gate 3 - igrači se slažu da je ovo savršen primer kako video-igre treba da izgledaju
Baldurs Gate 3 - Copyright printscreen/rur.rs

Ako niste čuli za uspeh Baldurs Gate 3 u poslednjih nekoliko dana, definitivno živite ispod kamena. Igra je oduševila igrače širom sveta koji veruju da je ovo savršen primer kako igre treba da izgledaju u današnje vreme.

Dva igrača su 10. avgusta na Redditu započeli odvojene diskusije o tome kako se igra čini tako kompletnom, da se osećaju kao da su opljačkali Larian Studios plaćajući samo 60 dolara za nju. Takođe tvrde da su godinama bili frustrirani jer je trebalo toliko dugo da se napravi Baldurs Gate 3, ali nakon što su je isprobali, osećaju se kao da je potpuno razumljivo.

printscreen/rur.rs
Baldurs Gate 3

- Nakon što sam isprobao igru koju imamo, potpuno mislim da je period čekanja bio opravdan. Tako je osvežavajuće igrati RPG sa poluotvorenim svetom koji se ne oseća praznim i beživotnim - napisano je u jednoj objavi. Mnogi igrači se slažu, navodeći da je za njih dobila čistu desetku i da Baldur’s Gate označava skoro sve što su ikada želeli iz jedne igre.

- Rekao sam mnogim prijateljima da se osećam kao da samo prvi čin igre vredi 60 dolara sam po sebi - podvukao je drugi igrač.

Ovo su stvarno velike reči za igru koja je izašla pre samo nedelju dana, ali kao neko ko je takođe imao priliku da je isproba, moram donekle da se se složim.

Sve u svemu, razumljivo je odakle dolazi njihova tačka gledišta. Mnoge renomirane gejming franšize objavljuju novu igru skoro svake godine i za nju zahtevaju 60 dolara ili više od svojih igrača. Ove igre često nailaze na negativne reakcije, a igrači veruju da su mnoge od njih samo kopije prethodnih, kao i da samo developeri nisu imali dovoljno vremena da naprave odgovarajuću novu igru.

Baldurs Gate 3 nije žanr koji će se svima prijati, zbog čega mogu reći da me je iznenadio ovako veliki broj igrača. Ako niste čuli u jednom trenutku je na Steamu bilo preko 800.000 aktivnih korisnika. Ipak, sve ovo pokazuje da je gejming zajednica željna dobrih i "završenih" igara, što je nešto što u poslednje vreme retko dobijamo.

Tako veliki broj igara bude objavljeno nedovršeno, pa ti kao igrač treba da se moliš da će jednog dana biti dovedena u red. Samim tim, jedan ovakav naslov donosi pravo osveženje da čak i oni igrači koji nisu ljubitelji DND postanu fan jednog ovakvog naslova!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike