Valve uvodi velike promene u CS2 esports scenu, fanovi oduševljeni

04.08.2023

15:25

0

Ograničava se moć velikih turnira, smanjuje elitizam.

Valve uvodi velike promene u CS2 esports scenu, fanovi oduševljeni
Scena iz CS2 - Copyright Printscreen/YouTube/JimmyPlays

Sa Counter-Strike dvojkom na vidiku, Valve je odlučio da potpuno reformatira CS esports ekosistem, sa otvorenom scenom u kojoj će veliki organizatori turnira, poput ESL-a i BLAST-a, imati daleko manje moći i uticaja, piše RuR.

U objavi pod naslovom ”A Level Playing Field”, Valve je izjavio da je profesionalna Counter-Strike scena tokom godina postala dosta zatvorena i ekskluzivna, to jest da su organizatori ograničili pristup najprestižnijim i najvećim turnirima i ligama. Ovo se odnosi na dve najveće lige na sceni, ESL Pro League i BLAST Premier, koje trenutno poseduju svoj sopstveni ranking sistem i partnerske timove.

U nastavku objave, Valve je naveo tri pravila koja će stupiti na snagu 2025. godine. Prvo, organizatori više neće smeti da sklapaju posebna partnerstva sa timovima koji učestvuju na njihovim ligama i turnirima, koji će morati da koriste specijalan ranking sistem koji reguliše Valve. Poslednje pravilo tiče se isplata učesnicima, primarno kroz nagradni fond, koje će biti daleko transparentnije.

Prva dva pravila će verovatno biti najuticajnija, pošto više neće direktnih pozivnica na turnire koje organizuju ESL i BLAST. Fanovi su odmah počeli da zbijaju šale na račun EG-a, za koji mnogi veruju da je opstao samo zbog svog partnerstva sa organizatorima.

Šta mislite o ovim promenama?

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RuR

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike