G2 nadigrao ENCE u finalu IEM Cologne-a

07.08.2023

18:14

0

Juče smo se na neki način oprostili od CS:GO-a kao esporta, pošto smo prisustvovali poslednjem IEM Cologne turniru na kojem se igrala ova verzija igre

G2 nadigrao ENCE u finalu IEM Cologne-a
Copyright ESL

U velikom finalu IEM Cologne-a G2 Esports predvođen Nikolom ”NiKo” Kovačem uspeo je da savlada ENCE rezultatom 3-1 i tako dokaže svima da brzoplete promene igrača nisu uvek neophodne, piše portal Rur.rs.

Juče smo se na neki način oprostili od CS:GO-a kao esporta, pošto smo prisustvovali poslednjem IEM Cologne turniru na kojem se igrala ova verzija igre. Turniri u Kelnu se smatraju vrhuncem još od samog početka, zbog čega je čuvena Lanxess arena dobila nadimak Katedrala Esporta. Kada se osvrnemo na poslednjih 10 godina, sigurni smo da će svima nedostajati CS:GO, ali je vreme za nešto novo, zbog čega sa uzbuđenjem čekamo da CS2 postane nova realnost.

Iako smo tokom celog leta pratili brojne promene u timovima sa vrha, gotovo jedine dve ekipe koje su leto provele u miru, bile su G2 i ENCE. Od samog starta turnira očigledno je bilo da se su spremniji od konkurencije, zbog čega su se i jedni i drugi zasluženo našli u finalu turnira.

Favorit u ovom duelu nije postojao, ali se od samog starta osetilo koliko G2 želi ovaj trofej. Na prvoj mapi je samo jedan tim zagrejao prste, zbog čega je G2 bez ikakvih problema slavio rezultatom 16-4. Nisu usporili ni na Miražu, gde je m0NESY još jednom podsetio zašto mu je to omiljena mapa. Bio je nezaustavljiv, a njegov tim je povećao prednost na 2-0.

U ovom trenutku ENCE-u je bilo potrebno čudo, ali svi znamo koliko su Snappi i njegovi momci kvalitetni, zbog čega G2 nije smeo da ih potceni. Na Anubisu su pokazali onu formu kakvu su imali do sada na turniru, pa su rezultatom 16-13 uspeli da smanje zaostatak.

To je ipak bio sav otpor koji su uspeli da pruže, jer se na Ancientu ponovo razbudio G2, posebno Niko i m0NESY, koji su zajedno napravili 50 fragova. Ancient su dobili rezultatom 16-9 i slavlje je moglo da počne!

Za G2 koji nije imao sjajnih par meseci iza sebe, ova pobeda dolazi u savršenom trenutku. Ovo je drugi trofej u 2023. godini koji su osvojili nakon IEM Katowice, koji im je kao i IEM Cologne doneo novčanu nagradu od $400.000. Posle Majora, ova dva turnira se smatraju krem de la kremom esporta, što znači ova petorka ima jednu sjajnu godinu iza sebe.

Da li verujete da će NiKo i momci ovu formu preneti i na CS2, koji je sada verovatno bliži nego ikada?

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike