Poznate grupe za evropski GEF šampionat u Katovicama: Evo sa kim će se Srbija takmičiti!

30.06.2023

00:44

0

Roksu počinje u petak, ovo je ceo plan

Poznate grupe za evropski GEF šampionat u Katovicama: Evo sa kim će se Srbija takmičiti!
Raspored Srbije za GEF - Copyright RuR/GEF

European Games Esports Championships, evropsko esports prvenstvo, koje organizuju Globalna Esports Federacija i Evropski Olimpijski Komitet počelo je u četvrtak.

Na turniru će se takmičiti naš eFootball šampion Marko "Roksa" Roksić, koji važi za jednog od najboljih eFootball igrača na čitavom svetu, piše RuR.

Pored svetskog GEG šampionata koji će nas ove godine odvesti u Rijad, GEF ove godine prvi put organizuje prvenstvo za preko 7.000 esportista iz 48 evropskih država. Domaćin događaja će biti Congress Centar u Katovicama, gde će se održati takmičenja u igrama eFootball i Rocket League. Na turniru će se takmičiti ženski i muški timovi.

Na šampionatu će se naravno takmičiti i Srbija, predvođena našim dugogodišnjim šampionom, Markom "Roksa" Roksićem. Pored Srbije, na turniru će učestvovati i reprezentacije Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Događaj će trajati od 29. juna do 2. jula. Mečevi grupne faze će se igrati 29. i 30. juna, dok su plej-of faze i finala za svaku od igara zakazane za 1. i 2. jul. Srbija će debitovati na turniru 30. juna u 17:00 časova.

Srbija će se takmičiti u grupi D sa reprezentacijama Islanda, Malte, Holandije, Litvanije, Crne Gore i Luksemburga. Ovako izgleda raspored mečeva grupne faze za našu reprezentaciju 30. juna:

17:00: Srbija-Litvanija
17:30: Srbija-Crna Gora
18:00: Srbija-Luksemburg
18:30: Srbija-Island
19:00: Srbija-Malta
19:30: Srbija-Holandija

Prenos će biti organizovan samo za plej-of fazu turnira.

Roksa će se u avgustu takođe takmičiti na regionalnim kvalifikacijama za svetski GEG šampionat, kao i na svetskom IeSF prvenstvu, koje će se ove godine održati u Jašiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RuR

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike