Srbija je prvak Evrope u eFudbalu! U finalu pala Turska sa 3:1!

12.09.2022

15:10

0

Autor: 24sedam

Marko Roksić Roksa u borni za tron savladao Mučahita Sevimilja

Srbija je prvak Evrope u eFudbalu! U finalu pala Turska sa 3:1!
Marko Roksić - Copyright SESE

Najbolji igrač eFootball Evrope dolazi is Srbije!

Marko "Roksa" Roksić savladao je predstavnika Turske, Mučahita Sevimlija, u velikom finalu EEF šampionata u Podgorici sa 3:1. Mučahit se hrabro borio, ali nije bio ravan našem Roksi!

Napeti maraton utakmica na EEF šampionatu se završio Roksinom pobedom, za koju je dobio novčanu nagradu od 5.000 evra, kao i plasman za veliki svetski IeSF šampionat, koji će se u decembru odigrati na prelepom ostrvu Bali.

U ovom BO5 okršaju Srbija je povela u startu, trijumfom u prvoj utakmici (3:1). Kao njegov najopasniji protivnik do sada, Turčin je brzinski izjednačio rezultat u drugoj utakmici (1:3).

 

 

Roksi je koncentracija ostala na nivou – uzvratio je u narednoj utakmici (2:0) i tako osigurao meč loptu za Srbiju. Odlučujući meč je do samog kraja ostao neizvestan, ali je Roksa u poslednjim minutima duela razbio egal (2:1) i slavio kao šampion Evropskog prvenstva u eFootball-u. Treće mesto podelili su Makedonija i Izrael.

Roksu ćemo sledeći put gledati na IeSF šampionatu na Baliju, gde će snage odmeriti najbolji eFootball igrači širom sveta.

Srbija i Turska su se prošle godine takođe susrele u velikom finalu eFootball Kupu Nacija, gde nas je predstavljao Đorđe Milićević. Đorđe je osvojio zlato na ovom turniru, savladavši Mučahita u završnici šampionata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RUR

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike