Drulović za 24sedam: Belgija - Italija finale pre finala, Englezima i Špancima dajem veće šanse

02.07.2021

08:54 >> 12:53

0

Utakmice će biti igrane u Sankt Peterburgu, Minhenu, Bakuu i Rimu

Drulović za 24sedam: Belgija - Italija finale pre finala, Englezima i Špancima dajem veće šanse
Copyright Ljubinko Drulović, MN Press

Poznati su i svi parovi četvrtfinala Evropskog prvenstva u fudbalu, a za prognozu daljeg ishoda šampionata upitali smo nekadašnjeg reprezentativca i selektora Ljubinka Drulovića.

Za danas su zakazani dueli Švajcarske i Španije (18:00, Sankt Peterburg), odnosno Belgije i Italije, sa početkom u 21 čas. Tim redom je Drulović i prognozirao.

– Recimo da su Španci blagi favoriti, mada u fudbalu nikada ništa sa sigurnošću ne smemo da prognoziramo. Sadašnja selekcija nije na nivou nekih prethodnih, pošto je bilo mnogo promena, ali imaju više iskustva od Švajcaraca na velikim takmičenjima i u samim završnicama.

Ipak, ne smemo da otpišemo ni Švajcarce koji su u osmini finala sa Francuzima pokazali da mogu da se nose i sa velikim ekipama. Jesu prošli na penale, ali je i to deo fudbala. Tako da Špancima neće biti baš lako – rekao je Drulović za 24sedam.

Sledeći par je Belgija – Italija?

– Kada pogledamo koje selekcije su prošle dalje, možda je ovo i finale pre finala. Baš zbog toga, u ovom duelu su šanse 50-50. Reč je o dve kvalitetne ekipe, a igrači se međusobno veoma dobro poznaju. Uzmimo na primer, Romelua Lukakua koji igra u Interu.

Pročitajte još

Italijani su u dobroj formi, nemaju neku veliku zvezdu, mada ovog puta neće igrati pred svojom publikom (igra se u Minhenu prim. aut.), tako da i to može da utiče na ishod.

Ne znamo ni da li će se Belgijancima oporaviti Kevin de Brujne jer njihova igra u velikoj meri zavisi od njega. Tako da je u mečevima sa  ovakvim protivnicima teško prognozirati ishod.

Samo jedan može dalje, pa i jedni i drugi mogu da žale što se sastaju već u ovoj fazi takmičenja sa kvalitetnim protivnikom.

U subotu, od 18 časova, na Olimpijskom stadionu u Bakuu snage će odmeriti Češka i Danska.

– Ovim ekipama se nije prognoziralo da stignu daleko, ali eto i to se desilo, da neki od ova dva tima zaigra i u polufinalu. Česi su izbacili Holanđane, ali pitanje je da li bi se to desilo da De Liht nije dobio crveni.

Danci su posle prvog kola (slučaj Eriksena prim. aut.) pridobili simpatije navijača, obe ekipe krasi timski duh, pa su i u ovom slučaju šanse 50-50.

Krug četvrtfinala biće zatvoren utakmicom Ukrajine i Engleske u Rimu.

– Englezi su favoriti po meni, posebno posle pobede nad Nemačkom. Sada imaju šansu da urade nešto više na velikim takmičenjima.

Ukrajinci su imali dosta sreće pa su Šveđane prošli u samoj završnici produžetaka. Ali i to je sastavni deo fudbala. I oni spadaju u reprezentacije koje su iznenađenje – dodao je Drulović, a za kraj smo ostavili pitanje o eliminiciji sada već bivših prvaka Evrope, Portugalaca od Belgijanaca.

Veliki deo karijere proveo je igrajući za Žil Visente, Porto i Benfike. Samim tim, bio je idealan sagovornik za ovaj duel.

– Statistika je bila na strani Portugalaca, ali su na kraju prošli Belgijanci. Oni su imali samo jedan šut i tada dali gol. Da li je golman mogao bolje da reaguje, to je drugo pitanje… Ipak, fudbal se igra za golove, pa statistika na kraju nije presudna.

To je bila jedna od onih utakmica kada su oba tima odlična, ali je sistem takav da jedan mora da ispadne. Portugalci su pre toga imali težu grupu, sa Nemcima, Francuzima i Mađarima, ali su ipak prošli – zaključio je Drulović koji je u karijeri vodio i Banat, Dravu, Makedoniju i Partizan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike