Španci dva puta pobedili Hrvate i otišli u četvrtfinale EP

28.06.2021

18:35 >> 19:21

0

Autor: Adam Štulić

Crvena furija posle produžetaka slavila 5:3

Španci dva puta pobedili Hrvate i otišli u četvrtfinale EP
Copyright Tanjug/Wolfgang Rattay, Pool via AP

EURO 2020 je dobio još jednog učesnika četvrtfinala. Posle Belgije, Italije, Danske i Češke, među najboljih osam reprezentacija na Starom kontinentu plasirala se i Španija, koja se ozbiljno kockala protiv Hrvata – 5:3.

„Crvena furija“ je dva puta morala da pobedi „vatrene“ da bi se našala među najboljih osam selekcija na Starom kontinentu, pošto su sigurnih i ubedljivih 3:1 prokockali u poslednjih pet minuta drugog poluvremena.

Zbog toga su za četvrtfinale morali da se izbore u dodatnih 30 minuta, u kojim su, u 100. i 103. minutu overili trijumf.

Hrvatska je povela bizarnim autogolom Pedrija u 20. minutu i velike greške golmana Španaca Unaja Simona, a izjednačio je Pablo Sarabija u 38. minutu.

U nastavku prvo je pogodio Sezar Aspilikueta u 57, a zatim i Feran Tores u 77. minutu, da bi “rezervisti” Mislav Oršić u 85. i Mario Pašalić u 90+3. minutu doneli izjednačenje i produžetke.

Prvu veliku priliku u nastavku propustio je Andrej Kramarić a “kazna” je stigla posle golova Alvara Morate u 100. i Mikela Ojarzabala u 103. minutu.

Španija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča između Francuske i Švajcarske, koji se igra od 21 sat u Bukureštu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike