Do kada važe ugovori Piksijevih saradnika?

11.03.2021

09:06

0

Ko mora da brine već od decembra, a kome je posao garatovan do 2024. godine

Do kada važe ugovori Piksijevih saradnika?
Copyright MN Press

Činjenica da je Dragan Stojković Piksi postavljen na mesto selektora Srbije, a da nije imao zvanični susret sa novinarima, onemogućio je i sva ona pitanja koja bi u nekoj drugoj prilici bila normalna.

Recimo ona koja se odnose na dužinu ugovora koji je Stojković potpisao, kao i informacija o tome da li su oni identični sa onima koje su dobili članovi njegovog tima.

Elem, to što nema zvaničnih informacija, što usled pandemije koronavirusa, što zbog činjenice da je Fudbalski savez Srbije u čudnom stanju, ne znači da se polako, ali sigurno ne pojavljuju detalji dogovora koje je postigao Piksi.

Prema saznanjima lista “Politika” Stojković je sa FSS potpisao ugovor na tri godine. Uz njega, smo je još direktor A selekcije Stevan Dika Stojanović dobio takvu vrstu poverenja.

Dakle, prema slovu ugovora Stojković i Stojanović su sigurni do kraja kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Ostali članovi Stojovićevog stručnog štaba imaju ugovore do kraja kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2022. Dakle, do decembra ove godine. Ipak, valja pretpostaviti da će Goran Đorović, Bratislav Živković, Saša Ilić, Goran Čumić, Nebojša Stamenković i Kacuhito Kinoši ostati uz Stojkovića u slučaju uspeha.

Srbija će kvalifikacije za odlazak na SP početi uskoro. Prvi rival biće Republika Irska (24. marta), tri dana kasnije rival “orlovima” biće Portugal, dok 30. marta sledi duel u gostima protiv Azerbjdžana. U septembru Srbija će igrati sa Luksemburgom (4. septembar), pa onda na red dolazi gostovanje u Republici Irskoj (7. septembar). Tokom oktobra sledi duel protiv Luksembrga ovaj put u gostima (9. oktobar), a zatim će “orlovi” dočekati Azerbejdžan (12. oktobar). Poslednje meč koji će se računati u grupi A kvalifikacija za SP biće duel protiv Portugalije u gostima 14. novembra.

Pročitajte još

Dragan Stojković Piksi će tim voditi i protiv domaćina sledećeg SP Katara koji je dobio šansu da igra pripreme utakmice sa Srbijom i rivalima iz ove grupe. Sa timom sa Bliskog Istoka igraće 1. septembra, a onda i 11. novembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike