Ovo ipak nije tvoja godina: Pretio Novaku, projektovali mu finale, nije došao ni do četvrtfinala

06.07.2021

14:27 >> 15:06

0

Posle maratona, Poljak je ipak bio bolji

Ovo ipak nije tvoja godina: Pretio Novaku, projektovali mu finale, nije došao ni do četvrtfinala
Copyright Danil Medvedev i Hubert Hurkač, Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Novak Đoković ima prepreku manje na putu ka trofeju Vimbldona, a ostaće na prvom mestu ATP liste! Posle ispadanja Aleksandra Zvereva, Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova, otpao je još jedan predstavnik “mlade garde”.

Naime, drugi nosilac turnira, Rus Danil Medvedev eliminisan je posle dvodnevnog meča. On je izgubio Huberta Hurkača u pet setova, 2:6, 7:6(2), 3:6, 6:3 i 6:3.

Mnogi su Medvedeva videli kao jednog od favorita za osvajanje Vimbldona, on nije uspeo da se izbori sa pritiskom, tako da je “izgoreo” već u osmini finala.

Rival Poljaka u četvrtfinalu biće legendarni Rodžer Federer.

Trijumf Hurkača je takođe dao nadu Federerovim navijačima, pošto je Medvedev važio za favorita u projektovanom četvrtfinalu.

Rus je inače ranije i pretio Novaku, a mnogi su se nadali da će on, kao jedan od glavnih predstavnika “mlade garde”, pobediti Srbina u finalu i osvojiti grend slem.

Meč između Medvedeva i Hurkača igrao se dva dana, zbog kiše koja je pala u ponedeljak popodne u Londonu, a teren broj 2 na kojem su igrali nema krov.

Prekinut je pri vođstvu Medvedeva od 2:1 u setovima, a četvrtom je bilo 4:3 za Hurkača, bez brejka. Kada je meč, međutim, nastavljen, Poljak je odmah oduzeo servis rivalu i brzo stigao do izjedačenja u setovima.

Hurkač je u odlučujućem setu prvi stigao do brejka i poveo sa 2:1. Veliku pobedu i svoj prvi plasman u četvrtfinale Vimbldona potvrdio je novim brejkom u devetom gemu.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike