Da li su u Subotici donete prave odluke? Sudijski ekspert analizirao situacije u pobedi Zvezde

31.07.2021

21:40 >> 22:38

0

Crveno-beli slavili sa 3:1

Da li su u Subotici donete prave odluke? Sudijski ekspert analizirao situacije u pobedi Zvezde
Copyright Printscreen/TV Arena sport

Crvena zvezda je pobedila Spartak u utakmici trećeg kola Superlige Srbije, rezultatom 3:1. Gol za prednost od 2:1 dao je El Fardu Ben. Prvo je gol poništen, ali je onda posle intervencije iz VAR sobe priznat.

Glavni sudija je bio Aleksandar Živković, a pomagali su mu Milan Mitić i Miloje Milićević.

Tokom gostovanja na TV Arena sport, pomenutu spornu situaciju je komentarisao bivši arbitar i stručni konsultant za suđenje, Zdravko Jokić

– Milan se nije nalazio u liniji. Zakasnio je malo, tako je po njemu bio je ofsajd. Zatim je VAR iskontrolisao i konstatovao da je bila pogrešna intervencija pomoćnog sudije. Gol je regularan. Ovde imamo odnos, da VAR dobija plus, a Mitić minus – kazao je Jokić.

Inače, u VAR sobi su bili Milovan Ristić i Dalibor Đurđević.

Sledeća situacija je bila u završnici kada je Aleksandar Katai asistirao Nikoli Krstoviću za gol za 3:1. Sporno je bilo da li je Katai bio u ofsajdu.

– Ovde vidimo da za pomoćnog sudiju nije bilo ofsajda. I dobro je procenio. Ugao kamere zna da prevari, ali on nije pogrešio. Malo duže je trajala provera zbog nekih tehničkih problema, usklađivanja između glavne i ofsajd kamere. Ko je gledao utakmicu, video je da je malo duže trajala provera.

Ipak je doneta prava odluka. I FIFA i UEFA kažu da vreme gledanja nije ograničeno. Najvažnije je da se donese prava odluka, a druga je stvar što mi obično kažemo “šta ima da se gleda, kada je sve jasno?” – objasnio je Jokić.

 

I pre poslednjeg zvižduka, Nenad Krstičić je dobio žuti karton zbog starta nad Noboruom Šimurom.

– Mislim da je sudija Živković doneo dobru odluku. Nije bio start koji ugrožava bezbednost igrača. Tako da je bio start za žuti karton – zaključio je Jokić.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike