Da li se sećate plavokose "devetke" Gorana Obradovića? Evo čime se danas bavi nekadašnji napadač Partizana

16.05.2021

08:47 >> 08:57

0

Bivši centarfor crno-belih živi u Švajcarskoj sa suprugom i troje dece. Sin Marko na putu da bude profesionalni fudbaler

Da li se sećate plavokose "devetke" Gorana Obradovića? Evo čime se danas bavi nekadašnji napadač Partizana
Copyright MN Press

Ako ste rođeni početkom 21. veka veoma je moguće da nikada niste čuli za Gorana Obradovića. Nekadašnji napadač Partizana, koji je dres kluba iz Humske nosio u drugoj polovini devedesetih godina, a po odlasku sa Topčiderskog brda karijeru je gradio u Švajcarskoj, gde i danas živi sa suprugom Jelenom i troje dece (Sara (24), Marko (19) и Lola (17))

Obradović je sa crno-belima osvojio dve titule i jedan Kup Jugoslavije, a status klupske legende stekao je u Sionu, s kojim je osvojio tri trofeja u masovnijem takmičenju.

Kako živi i čime se danas bavi nekadašnji fudbaler Serveta, Sent Galena i Vaduca, ispričao je za švajcarski “Blik”.

MN Press

 – Radim kao agent igrača. Ali tržište je veoma presušilo. Naročito na Balkanu, gde uglavnom radim. Uz to, prošle godine nas je namučio virus korona, cela porodica je bila zaražena, nekome je trajalo duži period. To nam je “ukralo” puno energije – ispričao je Obradović.

Plavokosi napadač već 21 godinu živi u Švajcarskoj, ali ne smatra sebe Švajcarcem.

 – Ne mogu da kažem da sam Švajcarac, Srbin sam. Ali Švajcarska je sjajna zemlja, uvek sam to govorio. Od 16. godine sam imao želju da dođem ovde, veliki sam ljubitelj skijanja i posle jednog zimovanja 1987. godine sam znao da želim tu da živim jednog dana.

Zanimljivo, i pored toga što je dve decenije stanovnik Švajcarske, još nije dobio tamnošnji pasoš.

 – Možda ću ga nekada uzeti. Ali šta mi to predstavlja? To je samo papir – kazao je Obradović i dodao da ne razmišlja previše o povratku u Beograd.

MN Press

 – Deca su mi ovde odrasla, idu u školu. Svi govore srpski, ali se bolje služe s francuskim. Nisam siguran da li bi završili školu u Beogradu. Sara studira na Univerzitetu za obrazovanje i postaće učiteljica, Lola ide u srednju školu, dok Marko ne polaže previše na učenje, jer želi da postane profesionalni fudbaler. 

Pročitajte još

Interesantno, Goranov naslednik nije pošao očevim stopama.

 – Centralni je defanzivac, iako ima 19 godina igra za U21 tim Siona i želi da se posveti profesionalnoj karijeri, iako bih ja više voleo da uči – ispričao je Goran Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike