Noć pred veliki rasplet Jokić i Bogdanović odmarali, Bjelica starter: Kako će izgledati plej-of, ko će na koga

16.05.2021

06:19 >> 06:34

0

Oba plej-of kostura mogu da dožive male promene posle mečeva 72. runde, poslednje u regularnom delu sezone

Noć pred veliki rasplet Jokić i Bogdanović odmarali, Bjelica starter: Kako će izgledati plej-of, ko će na koga
Copyright Profimedia

Pred poslednje kolo u regularnom delu sezone srpski reprezentativac Nemanja Bjelica zauzeo je mesto startera u ekipi Majamija. Ta promena nije mogla da spreči poraz od Milvokija 122:108, ali je naš krilni centar iskoristio priliku da za 20 minuta provedenih na parketu pokaže treneru Eriku Sposltri da se na njega može osloniti u plej-ofu.

Bjelica je postigao 11 poena, zabeleživši još po četiri skoka i asistencije i dve “krađe”, dok je najbolji u njegovoj ekipi meč Kendrik Nan meč završio sa 31 poenom. Prva zvezda tima Džimi Batler preskočio je i ovaj duel zbog povrede, ali će bez obzira na to Majami sigurno biti šesti na Istoku, pa će u seriji utakmica sa trećeplasiranim Milvokijem imati priliku da se osvete za ovaj poraz.

Ranije, pre ove utakmice u Milvokiju, Lejkersi su dobili Indijanu sa 122:115, sa solidnim izdanjem Lebrona Džejmsa od 24 poena, osam skokova i sedam asistencija za 29 minuta igre.

U noći između nedelje i ponedeljka po srednjeevropskom vremenu odigraće se poslednje 72. kolo regularnog dela sezone u NBA ligi.

Prema mogućim projekcijama plej-ofa u prvoj rundi faze “plej-in”, gde sedmi, osmi, deveti i deseti tim konferencije razigravaju za dve pozicije u plej-ofu, na Zapadu bi se sastali:

Plej-In Zapad

Memfis – San Antonio

LA Lejkers – Golden Stejt

Pobednik meča Memfis – San Antonio igrao bi sa poraženim iz duela LA Lejkers – Golden Stejt za mesto 8. člana plej-ofa Zapadne konferencije, dok bi pobednik između “jezerdžija” i ratnika otišao na mesto 7. člana plej-of faze. Ekipa koja zauzme 8. poziciju igrala biu protiv Jute, dok bi se “sedmi”  tim sastao u prvom kolu sa Finiksom.

Memfis-San Antonio W/LA Lejkers-GSV L – Juta

/LA Lejkers – GSV W / Finiks

LA Klipers – Dalas

Denver – Portland

Poslednje kolo može da promeni poredak, jer Klipersi i Denver ulaze u borbu za treće mesto sa iostim skorom pobeda i poraza 47-24.

Na Istoku bi se prema trenutnom stanju tabele u plej-in sastali za devet Vašington protiv desetog u konferenciji Indijane Pejsers, dok bi 7. Boston razigravao sa 8. Šarlotom za poziciju 7. u plej-ofu kosturu Istoka.

Vašington- Indijana W/Boston – Šarlot L – Filadelfija

Boston – Šarlot W/ Bruklin

Njujork – Atlanta

Milvoki Majami

Poslednje kolo može promeniti domaćinstvo u duelu Bjujorčana i Bogdanovićeve Atlante jer ulaze izjednačeni sa skorom 40-31.

Pročitajte još

U 72. kolu sastaju se:

Njujork – Boston

Toronto – Indijana

Vašington – Šarlot

San Antonio – Finiks

Atlanta – Hjuston

Golden Stejt – Memfis

Bruklin – Klivlend

Filadelfija – Orlando

Detroit – Majami

Nju Orleans – LA Lejkers

Čikago – Milvoki

Portland – Denver

Oklahoma – LA Klipers

Minesota – Dalas

Sakramento – Juta

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike