Bolno suočavanje Partizana sa stvarnošću: Rubin pokazao crno-belima gde im je mesto

21.01.2021

14:08 >> 14:52

0

Ruski tim pobedio tim Aleksandra Stanojevića sa 5:2 (3:0)

Bolno suočavanje Partizana sa stvarnošću: Rubin pokazao crno-belima gde im je mesto
Copyright FK Partizan

U drugoj pripremnoj utakmici na turskoj obali, fudbaleri Partizana poraženi su od ruskog Rubina sa 5:2 (3:0). Oba gola crno-beli su postigli iz penala, a strelci su bili Natho u 52. i Suma u 73, dok su za tim iz Kazanja mrežu Nemanje Stevanovića pogađali Makarov u 11, Jevtić u 22, Kvarkčelija u 38. i Kosarev u 59. i Ignjatev 83. iz penala.

U pripremnim mečevima postoji velika tolerancija na greške, mnogo toga se može dozvoliti što bi u takmičarskim utakmicama bilo nedopustivo da se dogodi, ali način na koji se tim Partizana predstavio protiv devetoplasirane ekipe ruske Premijer lige Rubina iz Kazanja mora da zabrine svakog navijača crno-belih.

Bio je to pogrešan izbor igrača uz pogrešne taktičke zamisli, naivno zatrčavanje ka polovini protivnika, pa bolna suočavanja sa opasnim ruskim kontrama koje su nepogrešivo završavane udarcima u okvir Stevanovićevog gola. U prvom poluvremenu Rusi su mogli i do 5:0, ali jedan udarac na gol završio je na prečki, dok je drugi zicer zaustavio Stevanović sjajnom paradom.

FK Partizan

Pre samo godinu dana većina igrača u crno-beloj opremi bila je ravnopravna, a nekad i bolja od ruskih timova Lokomotive, Rostova ili Spartaka na turniru u Kataru, a danas ih je u Turskoj Rubin prešao kao plitak potok.

Pročitajte još

Očigledno je da su za 365 dana napravljeni koraci unazad, a kako će se ovaj retrogradni hod završiti jedino na to mogu odgovor mogu dati čelnici kluba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike