Bogdanović rešava najvažnije pitanje tek u decembru

13.10.2020

08:00 >> 10:40

0

Autor: D. B.

Prema nezvaničnim tek od prvog dana poslednjeg meseca u godini igrači u NBA mogu da potpisuju nove ugovore

Bogdanović rešava najvažnije pitanje tek u decembru
Copyright Profimedia

Svi ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekuju vesti iz SAD vezane za datume kada će početi nova NBA sezona.

Tačan datum je jako bitan, ne samo zbog košarkaške reprezentacije Srbije i dileme da li će selektor Igor Kokoškov imati priliku da tokom kvalifikacija i na samim OI (naravno ukoliko ih uopšte bude i bilo) moći da računa na najbolje igrače kao što su Jokić, Bogdanović, Bjelica ili Marjanović. Međutim, ova odluka će biti značajna i za igrače kojima ističu ugovri i postaju slobodni agenti, ali i za momke koji žele da se od sledeće godine nađu u NBA ligi.

Antonić za 24sedam: Da se borimo za OI bez najboljih igrača? E to stvarno nema smisla

Ono što sigurno znamo je da će se ovogodišnji NBA draft održati 18. novembra. Pre toga, u periodu od 16. oktobra do 16. novembra timovi će imati priliku da obave licem u lice intervjue sa igračima koji se nadaju da će na njemu biti izabrani.

Nepoznanica je mnogo veća kada je u pitanju početak, da se fudbalskim rečnikom izrazimo, prelaznog roka, odnsono perioda koji u NBA nazivaju “free agency”. Poslednja informacija kaže da bi to moglo da se dogodi 1. decembra.

Ovakva informacija posebno interesuje Bogdana Bogdanovića koji je završetnom sezone 2019/20 možda i stavio tačku na saradnju sa Sakramentom. Naime, on je kako bi rekli u NBA ograničeno sloban agent.

Divac dobio naslednika: Majstor analitike odlučuje o sudbini Bogdanovića

Bilo je nagoveštaja da mu se ne dopada na koj način se tim iz Kaliformije razvija, navodno je i njegov saigrač Badi Hild ljut zbog toga što Bogdan ima veću minutažu i značajniju ulogu… Ipak, igrač koji postaje delimično slobodan agent ne odlučuje o sopstvenoj sudbini. Tim iz Kalifornije može da izjednači ponudu svakog NBA tima koji bude želeo da angažuje.

Bogan navodno nije želeo da poptiše novi ugovor sa Sakramentom ranije tokom godine, iako su u Kingsima ostanak reprezentativca Srbije označili kao prioritet. Ipak, kako je došlo do promena u mendžmentu tima iz Kalifornije (Vlade Divac više nije glavnokomandujući u klubu) jasno je da i tu stvari mogu da se promene.

U svakom slučaju kakava će biti Bogdanova sudbine, odnosno gde će nastaviti karijeru, zvanično nećemo znati sve do poslednjeg meseca ove godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike