Bliski prijatelj Maradone Karlos Fren: Dijego se drogirao još u Boki 1981. godine

02.12.2020

17:34 >> 17:43

0

Loš način života legendarnog Argentinca ima sve više svedoka

Bliski prijatelj Maradone Karlos Fren: Dijego se drogirao još u Boki 1981. godine
Copyright AP Photo/Marcos Brindicci

Prijatelj Maradone, bivši igrač Argentine Juniors Karlos Fren poslednjih dana ogorčen čita razne tekstove u kojima se neznanci predstavljaju kao osobe bliske preminuloj fudbalskoj legendi Argentine. Fren otkriva nekoliko važnih detalja iz privatnog života Maradone od kojih će neki šokirati svetsku javnost.

Pročitajte još: Mijat Gaćinović za “Arenu sport” uoči Hofenhajmovog gostovanja na “Marakani”: Stanković je na pravom putu

– Ljuti me kada vidim ili čujem mnoge koji kažu da su ga poznavali iako su ga samo nekoliko puta videli ili o njemu napravili izveštaj. Nasmeju me kada kažu, na primer, da je u Španiji počeo sa kokainom. Na nesreću, to je bilo ranije u vreme igranja za Boku 1981. godine. Tamo je ušao u taj prljavi svet koji mu je toliko poremetio život – rekao je Fren za Infobae.

Mladi Dijego i onaj kasnije kojeg će svet upoznati kada dođe na vrh, nemaju previše dodirnih tački:

Profimedia

– Bio je divno dete, nikakve veze sa onim što će kasnije postati. Skroman, jednostavan, slušao je savete. Onda počinje da mu se menja život sa slavom. Nigde nije mogao izaći a da ne bude okružen sa 200 ljudi. Posle nekoliko nedelja takvog života više nije mogao biti miran. Bio sam jedan od retkih koji je mogao da mu kaže šta misli. Krivac za raskid našeg prijateljstva bio je njegov menadžer Giljermo Kopola. Pojavio se u predsezoni 1995. godine u Santa Teresiti, tako što mi je pokucao na vrata sobe u kojoj sam bio sa Dijegom. Rekao sam mu gledajući kroz špijunku da je to Giljerme, a on mi je zatražio da ga pustim unutra. Odmah me je zagrlio, ali sam želeo da ga se otresem.

Fren se tog dana uverio još jednom da mu se prijatelj nalazi na stranputici, a znao je i zbog koga:

– Te noći smo završili kod Kopole na večeri, koju je prekinuo Dijegov odlazak u kupatilo. Kako ga dugo nije bilo da dođe za stolom Giljerme mi je zatražio da odem i vidim šta se dešava. Odgovorio sam mu da se ne pravi kao da ništa ne razume, jer sam izlazeći iz auta po dolasku primetio da mu je nešto doturio. Dijego je ležao na podu u nesvesti. Sačekali smo da dođe sebi. Još pamtim da mi je tada rekao: “Nikad ne uzimaj onu tabletu, jer ubija”. Nikad nisam pomislio da će Dijego imati takav kraj, kako kažu, usamljen i depresivan. Živeo je punim plućima, u najboljim danima mogao je tri ili četiri dana da ne spava. Bilo je to zapravo preterivanje od kojeg će stradati, koje mu je dugoročno pogoršavalo stanje. Jedino je jasno da je živeo kako je želeo – rekao je Fren.

Pročitajte još: On zna kako treba s Nemcima: Srnić za 24sedam o Zvezdinom duelu sa Hofenhajmom

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike