On zna kako treba s Nemcima: Srnić za 24sedam o Zvezdinom duelu sa Hofenhajmom

02.12.2020

08:57 >> 14:39

0

Autor: Jovan Terzić

Bivši fudbaler crveno-belih optimista pred duel 5. kola Lige Evrope

On zna kako treba s Nemcima: Srnić za 24sedam o Zvezdinom duelu sa Hofenhajmom
Copyright MN Press

U ponedeljak će biti tačno godinu dana kako je Crvena zvezda savladala Keln u Beogradu 1:0 i posle 25 godina obezbedila proleće u Evropi. Junak te utakmice bio je Slavoljub Srnić, strelac gola u 22. minutu.

Crveno-beli su uspeh iz 2017. praktično već ponovili pobedom u Belgiji protiv Genta (2:0), a u četvrtak protiv Hofenhajma na svom stadionu imaju priliku da pobedom većom od dva gola razlike preuzmu prvo mesto u grupi.

Srnić je u međuvremenu prešao u Las Palmas, međutim, iako je prošle sezone bio standardan, jesenas je raskinuo ugovor i ponovo trenira na “Marakani”, čekajući zimski prelazni rok.

Imajući u vidu da je odlično upoznat sa aktuelnim timom i stručnim štabom svog bivšeg kluba, pitali smo ga šta očekuje od predstojećeg duela sa još jednim bundesligašem.

-Nema sumnje da će Zvezda igrati Evropu i na proleće, a mislim da će u četvrtak da “overe” prolaz. Sjajna je atmosfera u ekipi posle dosadašnjih rezultata – kaže Srnić za 24sedam.

Borbeni Šapčanin pun je pohvala na igre aktuelnog tima pod komandom Dejana Stankovića.

-Momci su izvanredno odigrali u Belgiji, mister ih je sjajno namestio. Može da priča ko šta hoće i zamera jer se Zvezda branila, ali momci su odigrali sjajnu utakmicu, u kojoj je najbitniji bio rezultat – ističe Srnić.

Hofenhajm u Beograd dolazi s maksimalne četiri pobede u Ligi Evrope, ali i dva vezana remija u Bundesligi, odnosno sedam utakmica bez pobede u Nemačkoj.

-Nalaze se u padu i sigurno su trenutno više koncentrisani na domaće prvenstvo. U tome je Zvezdina šansa, koju bi mogla da iskoristi u četvrtak. U Belgiji je nedostajalo nekoliko standardnih igrača, ali oni koji su igrali pokazali su da trener na sve može da računa. Nisu primili gol, a dali su dva, pa zašto to ne bi ponovili protiv Hofenhajma. Zvezda ima odličan tim, ubedljivo najbolji u ligi, a nisu slučajni i rezultati u Evropi. Ako neko ima dilemu da li je Zvezda najbolja u Srbiji, sve se vidi kroz utakmice u Evropi – zaključuje Srnić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike