Sramota: Samo za njih Nadal je bio bolji od Đokovića, a drugi Srbin im služi za "vađenje"

24.02.2021

13:02 >> 15:23

0

Autor: D. B.

Neočekivane vesti iz Laureusa

Sramota: Samo za njih Nadal je bio bolji od Đokovića, a drugi Srbin im služi za "vađenje"
Copyright Profimedia

Ko je mogao da očekuje da će Novak Đoković posle godine godine u kojoj je pokazao da je najbolji teniser sveta ostati – zaboravljen!

Naime, “Laureus” je objavio skraćenu listu šest kandidata za dobitnika nagrade za najboljeg sportistu u 2019. godini. I na njoj nema svetskog tenisera broj 1, već je uvršten Rafael Nadal!

Osim Španca na listi se nalaze i momci koji je sigurno tu i mesto poput vozača Formule 1 Luisa Hamiltona, pa najboljeg fudbalera u prošloj godini, golgetera Bajerna Roberta Levandovskog, košarkaške ikone Lebrona Džejmsa, velikog atletičara Džošue Kipčogija, kao i čoveka koji je trenutno u Beogradu, a koji je oborio svetski rekord u skoku motkom Armanda Duplantisa.

Zbog čega je izabran Španac, a ne Srbin teško da neko može da objasni. I jedan i drugi su u 2019. godini osvojili po jednu gren slem titulu, ali je Đoković imao i bolji skor i više osvojenih turnira… Jedino što je išlo na ruku Nadalu u odnosu na Novaka je činjenica da je na Rolan Garosu stigo do svoje 20. titule na gren slem turnirima, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom.

Ipak, Srbija bi mogla da ima jednog pobednika na ovoj ceremoniji. U konkurenciji za povratak godine je i Aleks Smit. Kvoterbek Vašingtona nikada nije krio svoje srpsko poreklo, već je sa ponosom pokazao veliki krst koji je istetovirao na leđima i reči “otac”.

– Našli smo se 2012. godine u Santa Barbari i okupili smo se na rođendanu mog oca. Želeli smo da uradimo nešto da bismo se sećali mog pradede koji je sa 12 godina došao iz tadašnje Austrougarske u SAD – pričao je Smit.

Pročitajte još

Smit se vratio na teren posle 17 operacija za devet meseci i to posle teškog preloma noge. U jednom trenutku bilo je priča i da će mu amputirati nogu zbog komplikacija nastalih infekcijom bakterija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike