„Afera nameštanje“: Stižu specijalni posmatrači, a zainteresovao se i Interpol

14.04.2021

07:03 >> 07:43

0

Autor: D. B.

Objavljena su i nova saznanja o tome šta bi mogli da budu sledeći koraci

„Afera nameštanje“: Stižu specijalni posmatrači, a zainteresovao se i Interpol
Copyright Profimedia

Dok srpski fudbal trese velika afera oko nameštanja utakmica, nove informacije i saznanja pojavljuju se iz dana u dan.

Posle vesti da je UEFA poslala podatke o mečevima koji su pod sumnjom zbog velikih uplata na kladionicama u Aziji, i dok čekamo da iz FSS zvanično saopšte koji klubovi i koji mečevi su pod lupom, stižu i nove informacije.

Beogradski mediji danas prenose da će UEFA delegirati specijalne posmatrače za utakmice za koje bi mogla da postoji sumnja da su nameštene. Oni bi bili iz Srbije, mada se ne isključuje ni ideja da stignu ljudi iz Niona, mada je to teško ostvarivo u doba pandemije koronavirusa.

Ovim posmatračima bi bilo dozvoljeno da pre mečeva ulaze u svlačionice obaju timova, kao i onu predviđenu za sudije. Na taj način bi bila poslata poruka svima da su pod prismotrom i da će svaki sumnjiv detalj meča biti analiziran.

Ono što je posebno interesantno jeste to što je najnovija afera srpskog klupskog fudbala interesantna i Interpolu. Izveštaj o saznanjima vezanim za nameštanje našao se u njihovoj objavi o “narušavanju integriteta u sportu”. Šta u ovom dokumentu piše, možete da vidite na ovde.

Pročitajte još

Kao što smo već pisali, istraga Fudbalskog saveza Srbije, na osnovu informacija dobijenih od UEFA, u toku je. Trenutno se prikupljaju činjenice i dokazi za disciplinski postupak. Rade se i dve stručne analize – jedna trenerske komisije, koja iz stručnog ugla analizira ponašanje aktera, dok drugu obavlja sudijska komisija, koja utvrđuje da li su sudije na bilo koji način narušile integritet mečeva donetim odlukama.

Podsetimo, u proteklih pet godina FSS je kaznio novčano i oduzimanjem bodova Proleter iz Novog Sada, Dinamo iz Vranja, Kabel, Smederevo i Sinđelić, dok su opomene dobili Zemun, Budućnost iz Dobanovaca i Inđija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike