Iz Borca poručuju: Igrači idu na poligraf, ali sa njima mora i sudija

13.04.2021

06:55

0

Autor: D. B.

Čačani se oglasili saopštenjem

Iz Borca poručuju: Igrači idu na poligraf, ali sa njima mora i sudija
Copyright MN Press

Bura u srpskom klupskom fudbalu se ne stišava. Posle potvrde da je iz UEFA stigao spisak sa utakmicama za koje se sumnja da su se na njima desile nečasne radnje, stižu i reakcije onih koje su pojedinci označili kao aktere sumnjivih mečeva.

Najnoviji primer je čačanski Borac 1926, klub čiju su utakmicu protiv Železničara u Pančevu mnogi videli kao spornu.

Čačani su se oglasili zvaničnim saopštenjem, odbacili su sve optužbe i tvrde da iako se klub nalazi u velikoj finansijskoj krizi ni na kraj pameti im nije bilo da nameštaju mečeve.

Kao klub smo pogođeni tim sumnjama i optužbama uzdrmani jer Borac Čačak jeste bio i sada je u finansijskoj i rezultatskoj krizi, ali nikad se nije bavio nečasnim radnjama, bodove je gubio i osvajao isključivo odnosom na terenu. Sumnja da smo učestvovali u nameštanju utakmice temelji se na površnim i nejasnim činijicama za neku takvu vrstu optužbe, koja direktno urušava integritet kluba i zaposlenih.

Nastavili su Čačani u istom tonu.

Mišljenja smo da se takve optužbe temelje isključivo na provokaciji prema našem klubu, a trojica igrača koja su sumnjiva lica oličenje su poštenja, ne samo oni nego i porodice iz kojih potiču. Činjenice koje izazivaju sumnju prema nama su površne, da ne kažemo smešne jer pad kvote na određene timove u našoj ligi je normalna i redovna stvar, bukvalno svako kolo gotovo na svim utakmicama.

Naglašavaju da Železničar nisu pustili da ih pobedi i dodaju da su spremni da puste igrače na poligraf, ali i traže da sa njima ide i glavni arbitar ovog meča,

– Zbog svega, da bismo se kao klub ogradili od tih kladioničarskih kombinacija, predlažemo institucijama UEFA ili FSS da organizuju poligrafsko ispitivanje za našu trojicu igrača i za glavnog sudiju. Sve činjenice ukazuju na to da je sudija isključivo krivac za naš poraz, naravno pored naše igre, ali već smo pokazali u tekućem prvenstvu u kakvoj smo formi – navodi se u saopštenju Borca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike