Takmičenje sa puno suza u Japanu: Sumo rvači pomažu bebama da se što pre rasplaču (VIDEO)

04.07.2021

17:00 >> 17:07

0

Stotinama godina učesnici ovog japanskog festivala se trude da plakanjem oteraju demone

Takmičenje sa puno suza u Japanu: Sumo rvači pomažu bebama da se što pre rasplaču (VIDEO)
Copyright Printscreen

Obično se svi trude da bebu umire i da što manje plače. To je tako uobičajeno kod nas i u velikom delu sveta. Ali ne i u Japanu. U “zemlji izlazećeg Sunca” se održava Naki Sumo festival gde se bebe takmiče koja će prva i koja će što duže i jače da plače. U Japanu smatraju da se tako teraju demoni.

Tradicionalni festival održava se u hramu Sensođi u Tokiju svake godine u aprilu. Svaka beba dobija svog sumo rvača koji se trudi da mališana što pre natera na suze.

Printscreen

Prema jednom verovanju, birazni festival, poznat pod nazivom Nakizumo (“uplakani napadač”), potiče od japanske poslovice koja kaže da se “bebe goje kada plaču”. Drugi razlog je što se veruje da plakanje tera demone koji bi mogli da nanesu štetu.

Tokom ceremonija, sumo rvači izlaze na scenu, drže bebe u naručju i pokušavaju da ih nateraju da plaču. Tehnike koje se primenjuju su stavljanje zastrašujućih maski ili vikanje uz reči “plač, plač, plač”. Stari Japanci kažu da sve to vredi jer će, onima koji najbolje plaču, biti osigurna dug i zdrav život.

Uz svu naizgled okrutnost događaja, festival ima zabavan i šaljiv karakter za sve osim za decu.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike