Kako Instagram manijaci dolaze do vaše lokacije?

30.08.2022

09:30

0

Autor: M. J.

Na platformi Instagram uz fotografiju obično ide i lokacija, ali iz kompanije ističu da nema razloga za brigu

Kako Instagram manijaci dolaze do vaše lokacije?
mobile-gf478f7d29_1920 - Copyright Pixabay

Odavno smo navikli da na društvenim mrežama bez zadrške otkrivamo gde se nalazimo. Tako na platformi Instagram uz fotografiju obično ide i lokacija, ali iz kompanije kažu da nema razloga za brigu.

Pixabay
 

Pre nekoliko dana je mrežom počela da kruži poruka, a kao neka vrsta upozorenja na funkciju koja odaje preciznu lokaciju korisnika. Delili su je obični ljudi, ali i veliki brendovi, tvrdeći da opcija otkriva tačan položaj onoga ko postavlja neku fotografiju. To je zabrinule one koji uz sliku postavljaju ime grada, budući da se tvrdi da na taj način otkrivaju preciznu tačku na kojoj se trenutno nalaz (drugim rečima tačnu adresu).

Instagram je odgovorio na ovu viralnu poruku, a u saopštenju stoji da niko ne može da pristupi tačnoj adresi nekog korisnika. Priliku su iskoristili i da podsete na to da je precizna lokacija iPhone funkcija (dostupna otkad je iOS 14 debitovao 2020. godine), te da postoji u mnogim drugim aplikacijama, pa nije ekskluzivna za Instagram.

Foto:Profimedia
 

Možemo da zaključimo da niko ne može da dođe do tačne adrese ako klikne na geotag uz post, a ukoliko korisnik nije izabrao određenu lokaciju poput restorana, kluba ili bilo kojeg drugog objekta čija adresa može lako da se pronađe.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike