Čovek ostao šokiran nakon što mu je galeb prišao s leđa i uradio neverovatnu stvar: Svi su izvadili telefone da snime trenutak (VIDEO)

25.07.2022

14:05

0

Autor: A.G.

I on je bio gladan!

Čovek ostao šokiran nakon što mu je galeb prišao s leđa i uradio neverovatnu stvar: Svi su izvadili telefone da snime trenutak (VIDEO)
galeb copy - Copyright Printscreen/Twitter/ Figen

U mnogim zemljama ljubav čoveka prema galebu na teškom je iskušenju. Oni su pretnja odmoru, drsko otimaju sladolede, čips, sendviče, ljudima pravo iz ruku.

Problem je u nekim zemljama toliko veliki, da su se angažovali i naučnici koji već neko vreme istražuju odnose čoveka i galeba oko hrane. Oni kažu da su galebovi kleptoparaziti. To znači da su vrsta koja radije krade, nego da lovi i bori se za hranu.

Galebovi su veoma proždrljivi, a da bi došli do hrane ispoljavaju veliku snalažljivost koja se može jasno videti u najnovijem slučaju napada letećeg „kleptomana“ na čoveka koji ni slutio nije šta će mu se desiti tokom jedne opuštene šetnje, doduše sa hranom u ruci.

U snimku od 40 sekundi, koji se uveliko deli po društvenim mrežama, vidi se čovek koji se sprema da zagrize svoju hranu kada mu gladna ptica sleće na ruku i otima obrok.

Kao što vidite čovek je ostao potpuno zbunjen ovim krajnje neočekivanim napadom, zbog čega je i reakcija usledila tek nakon nekoliko sekundi. Međutim, hrani više nije bilo spasa, galeb je progutao svoj obilan obrok, koji je ulovio na suvom.

Profimedia
 

Nije čudno da ptica poput galeba ljudima krade hranu i stvari, ali je uvek urnebesno smešno. Baš kao i komentari na ovaj video.

„Postoji zakon za zaštitu galebova, ali mora da postoji i drugi zakon koji štiti moj sendvič“, napisao je jedan korisnik Tvitera, dok je drugi opisao situaciju:

„Dobro isplanirana zaseda na rasejanu osobu sa hranom...mislim da je galeb sve vreme znao da će momak spustiti gard kada pogleda u telefon“.

Mogli su se pročitati i kometari poput „Kakav kleptoman“, „Podla mala ptica“ ili "Baš ovo se i meni desilo“.

Profimedia
 

Kada posmatramo ovu situaciju shvatamo zašto najveći svetski reditelj Alfred Hičkok ovu alavu pticu nije mogao da izostavi iz svog remek dela „Ptice“ želeći da dočara sav „terorizam“ koji čine nad stanovništvom.

Ova ptica, toliko puta opevana, čak i u srpskim narodnim pesmama, ipak je umetnički romansirana s obzirom na sve nestašluke.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike